ΔΗΚΕΒΙ 11Την Τετάρτη, 18 Μαρτίου τμήμα της Δ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών παρευρέθηκε στη βιβλιοθήκη, για να παρακολουθήσει μία από τις δράσεις του προγράμματος, «Συλλέγω εμπειρίες», Γνωριμία με το χορό.

ΔΗΚΕΒΙ 22Η δασκάλα του χορού, Ράμμου Μαρία μίλησε στους μικρούς μαθητές για το τι είναι χορός, για τα είδη του, για τα κουστούμια και τα παπούτσια, που φοράνε οι χορευτές ανάλογα με τον κάθε χορό, για το πώς ο χορός ενώνει τους ανθρώπους. Τους εξήγησε ότι οι κινήσεις του χορού κρύβουν ιστορίες, συναισθήματα.

ΔΗΚΕΒΙ 33Στη συνέχεια η Μαρία με το ταλέντο της απογείωσε τη διάθεση όλων μας. Διαμορφώσαμε το χώρο σε μια μικρή πίστα χορού. Για το κάθε είδος χορού συνοδευόμενο με την αντίστοιχη μουσική, δημιούργησε με τα παιδιά πρωτότυπες χορογραφίες. Τα παιδιά και η δασκάλα τους κινήθηκαν με χάρη και ρυθμό είτε μόνα τους είτε σε ομάδες. Αντέδρασαν δημιουργικά σε ότι άκουγαν.

ΔΗΚΕΒΙ 44Στα πρόσωπά τους αποτυπώθηκε το χαμόγελο, η χαρά, ο ενθουσιασμός γεγονός που συντέλεσε, ώστε να παρασύρει και τους παρευρισκομένους στο χώρο της βιβλιοθήκης να συμμετάσχουν στις χορογραφίες.

ΔΗΚΕΒΙ 55Παρόλο που τα παιδιά και η δασκάλα του χορού έφυγαν, καθώς ολοκληρώθηκε η δράση, γνωριμία με το χορό, η καλή διάθεση που κυριάρχησε μας διακατείχε ως το σχόλασμά μας.

ΔΗΚΕΒΙ 66

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.