ελλαδα - ευρωπη - παρθενωνασΜέχρι τις 8 Απριλίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην κυριακάτικη έκδοσή της.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κομισιόν», τονίζει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της από την Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.

FAZ: Η Ελλάδα έχει χρήματα έως τις 8 Απριλίου

Σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. «Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ», συνεχίζει το άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να παρουσιάσει μία πλήρη λίστα τις «επόμενες ημέρες». Οι προετοιμασίες, επισημαίνει η FAZ, έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξανάρχισαν εργασίες την Παρασκευή στην Αθήνα.

Στην Κομισιόν περιμένουν, σύμφωνα με την FAZ, ότι τα τεχνικά κλιμάκια την ερχόμενη εβδομάδα θα ξαναπιάσουν δουλειά στα ελληνικά υπουργεία και θα ελέγουν βιβλία. Αυτό έθεσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Παρασκευής (…). «Ο Τσίπρας δεν έφερε αντίρρηση σε αυτό», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

«Από τις 9 Απριλίου τα πράγματα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα είναι κρίσιμα. Η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει μία δόση ύψους 467 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Στα μέσα Απριλίου θα πρέπει επίσης να αναχρηματοδοτηθούν τα κρατικά ομόλογα αξίας 2,4 δισ. ευρώ», καταλήγει.

Επιμέλεια: Ν. Διαμαντοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.