τζον κενεντι
Μπορεί το όνομα του να μην τόσο γνωστό όσο του JFK, όμως ο ελληνικής καταγωγής Κένεθ Γιαννούλης, έζησε δίπλα στον πρόεδρο των ΗΠΑ ως πράκτορας προστασίας.

Σχεδόν 52 χρόνια μετά τη δολοφονία που χαράχτηκε με μελανά γράμματα στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, ο Κένεθ Γιαννούλης, μιλάει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής για τον Κένεντι και τη καθημερινότητα του μαζί του, καθώς και τις σκέψεις του για την ημέρα της δολοφονίας.

Πλέον 79 ετών, ο πρώην πράκτορας στάθηκε για χρόνια πίσω από τους σημαντικότερους ηγέτες των ΗΠΑ παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις τους. Παρευρέθηκε σε στιγμές ιστορικές και ήταν δίπλα στον Κένεντι στα καλά και στα δύσκολα, όπως το 1962, όταν η Μέριλιν τραγούδησε το περίφημο «Happy Birthday» στο Madison Square Garden, αλλά και όταν ο πρόεδρος έχασε το νεογέννητο γιο του στη Βοστόνη το 1963.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, ο Κένεντι, ήταν διαφορετικός από κάθε άλλο πρόεδρο για τον οποίο είχε δουλέψει. Ενδιαφερόταν για όλους όσους ήταν κοντά του και μάλιστα είχε γνωρίσει ακόμα και τους γονείς του Κένεθ.

Η επαγγελματικότητα και η αξιοπιστία του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γνώριζε ελληνικά ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειας Κένεντι κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της στην Ελλάδα.

Μάλιστα συνόδευσε και την Τζάκι Ο σε ιδιωτικές επισκέψεις της στην Ελλάδα και στις συναντήσεις της με τον εφοπλιστή και βουλευτή Μάρκο Νομικό και με τον μετέπειτα σύζυγο της Αριστοτέλη Ωνάση.

Ωστόσο η 22η Νοεμβρίου 1963 τον έχει στοιχειώσει. Δεν ήταν εκεί τη στιγμή της δολοφονίας του Κένεντι, ήταν βραδινή βάρδια 23.00-07.00 και η δολοφονία έγινε 12.30 το πρωί. Από τότε ο Κένεθ σκέφτεται τι θα γινόταν αν ήταν εκείνος εκεί. Αν θα είχε προσέξει κάτι, αν θα είχε προλάβει κάτι που θα άλλαζε την ιστορία.

Η περίοδο μετά το θάνατο του Κένεντι ήταν γεμάτη άγχος και βουτηγμένη στο πένθος: «Στο σπίτι του Λίντον Τζόνσον περπατούσαμε με τα όπλα προτεταμένα» θυμάται.

Μετά τη λήξη της θητείας του, ο Κένεθ Γιαννούλης ανέλαβε διευθυντής της Interpol, ενώ κατείχε ηγετική θέση στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Μετά τη συνταξιοδότηση του στα 46 του ίδρυσε την εταιρεία Aegis Services που παρείχε προστασία σε προσωπικότητες όπως η Οπρα Γουίνφρεϊ και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

O Kένεθ Γιαννούλης είναι ο 4ος από αριστερά

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.