«Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία -ίσως την τελευταία- να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές»

ΚΟΛΛΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΕπισημαίνοντας τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας «που δεν μπορεί να περιμένει» και ασφυκτιά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων.Κόλλιας, κρίνει ότι στη μίνι Σύνοδο για την Ελλάδα «κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα». Η κυβέρνηση «έχει ακόμα μία ευκαιρία -ίσως την τελευταία- να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές, ώστε να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και ρευστότητα από τους δανειστές» τονίζει.

«Η συμφωνία, που επήλθε τα ξημερώματα με τους δανειστές, αποδεικνύει ότι σπαταλήσαμε ακόμα ένα μήνα, χωρίς να έχουμε υλοποιήσει τίποτα από τα όσα δεσμευθήκαμε με την επιστολή Βαρουφάκη της 23ης Φεβρουαρίου», εκτιμά ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Επιπλέον», σημειώνει, «κερδίσαμε πάλι χρόνο και όχι χρήμα. Η πραγματική, όμως, οικονομία δεν μπορεί να περιμένει. Η αγορά ασφυκτιά. Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία – ίσως την τελευταία – να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες τομές, ώστε να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει και ρευστότητα από τους δανειστές».

«Η οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση και η οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, χωρίς να συνοδεύεται από ζεστό χρήμα, θα οδηγήσει την αγορά σε ακόμα μεγαλύτερη ασφυξία, με ολέθριες συνέπειες. Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αρκεί αυτή να τρέξει πολύ ταχύτερα και πάντα εντός ευρώ» τονίζει ο κ. Κόλλιας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.