Κρίνεται το μέλλον των ομάδων…

ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΙδιαίτερα σημαντικές αναμετρήσεις για το μέλλον τους στη φετινή Ευρωλίγκα δίνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σήμερα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στη φάση των «16».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την πρωτοπότο του 5ου ομίλου Ρεάλ Μαδρίτης, στις 20:00 (Novasports2), στο ΟΑΚΑ, για τον 5ο όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Βιτόρια της Ισπανίας, απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, στις 22:00 (NEΡΙT), για τον 6ο όμιλο.

Την ομάδα που «σφράγισε» πρώτη -την περασμένη εβδομάδα- το εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχεται ο Παναθηναϊκός. Η εκτός έδρας ήττα των παικτών του Ντούσκο Ιβάνοβιτς από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 76-70, την περασμένη Παρασκευή (τρίτη σερί στο “Top-16”), αποτέλεσε πλήγμα στην προσπάθεια παρουσίας των «πρασίνων» στα πλέι οφ, καθώς τέσσερις «στροφές» πριν το φινάλε του “Top-16” βρίσκονται στην τέταρτη και τελευταία προνομιούχο θέση όσον αφορά την πρόκριση, με 5 νίκες – 5 ήττες. Για τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, που χθες ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Τζέιμς Γκιστ για δύο χρόνια (μέχρι το 2017), η νίκη είναι μoνόδρομος.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά 9 νίκες σε 10 αγώνες και είναι πρώτη σε μέσο όρο πόντων (88,2), ασίστ (22,4) και κλεψίματα (10,2) στη φάση των «16». Η «βασίλισσα» έχει νικήσει τις 13 φορές και ο Παναθηναϊκός τις 12 από τις 25 συνολικά που έχουν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» οι δύο ομάδες στην ιστορία. Με 2 περισσότερους βαθμούς από τη 2η στη βαθμολογία Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο και του Γιάννη Μπουρούση χρειάζεται ακόμη δύο νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Με νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα μεθαύριο, ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά την ίδια ώρα δεν θα μπορεί να επαναπαυτεί, καθώς θα παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά μετά την ήττα του από τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ στο ΣΕΦ και την τριπλή ισοβαθμία (με 8 νίκες – 2 ήττες) που έχει δημιουργηθεί στην πρώτη θέση (Ολυμπιακός, Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας που εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ)! Ακόμη και στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» ηττηθούν από τους Βάσκους (παλεύουν για την 4η θέση), προκρίνονται από την Παρασκευή στα προημιτελικά αν η Αναντολού Εφές ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ.

Στην κανονική περίοδο, η Λαμποράλ, που είναι πρώτη σε επιθετικά ριμπάουντ στο “Top-16” (13,6 μ.ο.), είχε επιβληθεί με 89-70 της ομάδας του Πειραιά στη Βιτόρια, ενώ είναι τρίτη σε παραγωγικότητα πόντων στη φάση των «16», με 81,9 μ.ο. ανά αγώνα. To μεγάλο «όπλο», όμως, των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι η άμυνά τους, καλύτερη όλων των υπολοίπων στη διοργάνωση φέτος, με 71,2 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ο μεγάλος αριθμός τραυματισμών που αντιμετώπισε: ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης υπέστη μερική ρήξη στον έσω πλατύ του δεξιού γόνατος και όσο κι αν ο ίδιος επιμένει ν’ αγωνιστεί κόντρα στους Βάσκους, οι πιθανότητες είναι λίγες.

Δεδομένη είναι η απουσία του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Το ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως τόσο ο Ολιβερ Λαφαγιέτ, όσο και ο Κώστας Σλούκας θα ταξιδέψουν στην Ισπανία, καθώς οι τραυματισμοί που… αποκόμισαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν αποδείχτηκαν σοβαροί. Ο Σφαιρόπουλος υπολογίζει επίσης στους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Δημήτρη Κατσίβελη. Ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός προπόνησης χθες, αλλά σήμερα το απόγευμα θα συμμετέχει στο ομαδικό πρόγραμμα.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 73-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 79-72
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 75-68

Παρασκευή, 20 Μαρτίου
Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 20:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 9-1 19
Μπαρτσελόνα 8-3 19
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-4 18
Άλμπα Βερολίνου 5-6 16
Παναθηναϊκός 5-5 15
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-7 15
Ερυθρός Αστέρας 3-8 14
Γαλατάσαραϊ 2-9 13

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 79-75
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 77-95

Παρασκευή, 20 Μαρτίου
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 22:00
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-2 20
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 8-2 18
Ολυμπιακός 8-2 18
Αναντολού Εφές 5-6 16
Λαμποράλ Κούτσα 4-6 14
Νίζνι Νόβγκοροντ 3-8 14
Αρμάνι Μιλάνο 3-7 13
Μάλαγα 2-9 13

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.