Φρανσουά Ολάντ: «Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη» – Τι δήλωσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου στις Βρυξέλλες
ΜΕΡΚΕΡ
Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε μετά την οχταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ελλάδας.

“Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα, πρέπει να υπάρξει λεπτομερής και πλήρης κατάλογος των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης” επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ.

“Θα γίνει εκταμίευση κονδυλίων όταν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις. Θα πληρωθεί η δόση ή θα μεταφερθούν κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα μόνο εφόσον γίνει αποδοχή των μεταρρυθμίσεων και από τους τρεις θεσμούς” διεμήνυσε η καγκελάριος.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι έχει βούληση και διάθεση να παρουσιάσει αυτό τον κατάλογο πιο γρήγορα. Είχαμε εποικοδομητική πνεύμα συνεργασίας, δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες… Περιμένουμε να δούμε” πρόσθεσε.

“Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να λέμε ότι το σημείο εκκίνησης ήταν η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και η αποτίμηση θα γίνει από το Eurogroup. H κατάσταση δεν είναι απλή και εύκολη” ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ.

Δήλωση Φρανσουά Ολάντ: «Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη»

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τις εργασίες της μίνι Συνόδου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπήρξε ζωηρή ή έντονη συζήτηση, αλλά εστιάσαμε στην αναγκαιότητα να παράξει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, αυτή είναι και η επιθυμία του Έλληνα πρωθυπουργού, δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος Ολάντ.

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει άμεσα να προτείνει η Ελλάδα θα συζητηθούν και θα εξεταστούν, όχι ως προς το περιεχόμενο, αλλά σε δημοσιονομικό επίπεδο, πρόσθεσε ο Ολάντ και εξήγησε πως για κάθε μεταρρύθμιση που θα καταργεί η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να μας προτείνει μια καινούρια.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συμβατές ώστε η Ελλάδα να είναι και να παραμείνει, όπως και το επιθυμεί, στην Ευρωζώνη.

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας θα σημάνει σύγκληση του Eurogroup άμεσα, το συντομότερο δυνατόν, είπε ακόμα ο κύριος Ολάντ, διευκρινίζοντας πως όσο πιο σύντομα κατατεθεί εκ μέρους της Ελλάδας η λίστα μεταρρυθμίσεων τόσο πιο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την εκταμίευση των δόσεων, είπε.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάνει χρόνο και να δίνει πληροφορίες, αυτό που θέλει η Ευρωζώνη είναι οι μεταρρυθμίσεις να μπαίνουν στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

το βήμα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.