Στους «8» του Champions League

CHAMPIONS LEAGUEΣε θρίαμβο της Γιουβέντους μέσα στο «Βεστφάλεν» εξελίχθηκε η ρεβάνς με τη Ντόρτμουντ, καθώς οι Ιταλοί όχι μόνο πήραν το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League, αλλά πέτυχαν και δεύτερη νίκη επί των Γερμανών και μάλιστα με 0-3, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τέβες.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα, αν και όχι το ίδιο επιβλητικά, κατάφερε να επικρατήσει 1-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι με γκολ του Ράκιτιτς. Ετσι, οι «Μπλαουγκράνα» που έχασαν άπειρες ευκαιρίες, σημείωσαν και δεύτερη νίκη επί των Βρετανών. Ωστόσο, οι «Πολίτες» σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να ξαναμπούν στο «κόλπο» της πρόκρισης, χάνοντας πέναλτι με τον στο 78′ με τον Αγουέρο.

Την Παρασκευή η κλήρωση
Η κλήρωση για τη φάση των «8» θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (13:00) στη Νιόν και θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την προηγούμενη φάση, πλέον δεν υπάρχει περιορισμός, καθώς είναι δυνατό να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή που συνυπήρχαν στη φάση των ομίλων. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 14-15 Απριλίου και οι ρεβάνς 21-22 Απριλίου, με τις ομάδες που βγαίνουν πρώτες από την κληρωτίδα να αγωνίζονται αρχικά στην έδρα τους.

Στις 24 Απριλίου θα γίνει νέα κλήρωση για την ανάδειξη των δύο ζευγαριών των ημιτελικών, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για τις 5-6 και 12-13 Μαΐου, ενώ ο τελικός του Champions League στις 6 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-3

Εντυπωσιακή η Γιουβέντους, νίκησε 3-0 τη Ντόρτμουντ στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, καθώς είχε επικρατήσει (2-1) και στο Τορίνο και μάλιστα με τους ίδιους σκόρερ.

Ενας κεραυνός του Κάρλος Τέβες από περίπου 25 μέτρα, στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, άλλαξε από νωρίς τα δεδομένα. Η Ντόρτμουντ αποσυντονίστηκε εντελώς, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να επανέλθει στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και η «Γιούβε» πήρε την πρόκριση πιο εύκολα από το αναμενόμενο.

Στο β’ ημίχρονο και αφού έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ο Αλβάρο Μοράτα αξιοποίησε την ασίστ του Τέβες και έγραψε το 0-2 στο 70΄. Εννέα λεπτά αργότερα (79΄) ο Τέβες διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Αργεντινός σε μια από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του, έφτασε τα 4 γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες της Γιουβέντους στο Champions League, περισσότερα δηλαδή απ΄όσα είχε στους προηγούμενους 28 (3)!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίοντραγκ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Ρόις

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (46΄ Κιρχ), Μπέντερ (64΄ Ράμος), Γκιουντογκάν, Καμπλ, Μχιταριάν (64΄ Μπλατζικόφσκι), Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πογκμπά (27΄λ.τρ. Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Περέιρα, Τέβες (81΄ Πέπε), Μοράτα (78΄ Μάτρι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΙΤΙ 1-0

Με παρακαταθήκη τη νίκη με 2-1 στο «Έτιχαντ» από τον πρώτο αγώνα, η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε και φέτος στα προημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε με 1-0 και στο «Καμπ Νου» της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν αρκετά… ορεξάτος απόψε και με τις εμπνεύσεις του οδήγησε τους «μπλαουγκράνα», καθώς μόλις στο 4ο λεπτό πάσαρε στον Νεϊμάρ που «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Χαρτ, ενώ στο 31΄ έβγαλε εκπληκτικά τον Ράκιτιτς απέναντι στον Χαρτ, με τον Κροάτη μέσο να περνά την μπάλα από πάνω του και να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η Μπαρτσελόνα είχε δεύτερο δοκάρι, με τον Σουάρες στο 44΄, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας απόκτησε τρελό ρυθμό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις περιοχές, τον Χαρτ να κάνει… υπερωρίες για να σταματήσει τους Μέσι, Νεϊμάρ και τον Αγουέρο να χάνει τη μάχη από τον Τερ Στέγκεν στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 78΄, πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Πικέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάνι Άλβες – Φερναντίνιο, Κολάροφ, Νασρί, Σίλβα, Ντεμικέλις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες (90΄+ Αντριάνο), Ματιέ, Ράκιτιτς (84΄ Ραφίνια), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Κολάροφ, Ντεμικέλις, Μίλνερ (87΄ Λάμπαρντ), Νασρί (46΄ Νάβας), Σίλβα, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ (72΄ Μπονί), Αγουέρο.


Τα αποτελέσματα (σ.σ. με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν), έχουν ως εξής:

Ατλέτικο Μαδρίτης
(Ισπανία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-0 (0-1)
* Προκρίθηκε η Ατλέτικο με 3-2 στα πέναλτι
Μονακό (Γαλλία)-Άρσεναλ (Αγγλία) 0-2 (3-1)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (2-1)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 0-3 (1-2)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) 3-4 (2-0)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Βασιλεία (Ελβετία) 4-0 (1-1)
Τσέλσι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-2 (παρ.) (1-1)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-0 (0-0)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.