Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τον Ερντογάν

PROEDROS - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣΣυγκίνηση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο νέος ΠτΔ εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Τα συναισθήματα του ήταν έντονα και φάνηκαν ξεκάθαρα κατά την καθιερωμένη φωτογραφία αμέσως μετά την ορκωμοσία μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Κατά τη διάρκεια της τελετής και όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε τον όρκο, οι βουλευτές και οι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν «άξιος, άξιος» και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.


Ιδιαίτερα ευδιάθετος κατά την τελετή ήταν και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αφού ο φωτογραφικός φακός τον αποθανάτισε να μοιράζει χαμόγελα «αριστερά» και «δεξιά».



Τα χαμόγελα του Σαμαρά
Ο νέος ΠτΔ κατέβηκε από το έδρανο του προέδρου της Βουλής και χαιρέτησε τους βουλευτές που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά των εδράνων. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε θερμή χειραψία και με τον Αντώνη Σαμαρά οποίος ανταποκρίθηκε με πλατύ χαμόγελο.

Τζέντλεμαν Τσίπρας
Κατευθυνόμενος προς τον Αγνωστο Στρατιώτη για την κατάθεση στεφάνου από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κρατήσει ομπρέλα.  Την μοιράστηκε μάλιστα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου που περπατούσε δίπλα του. Η πρόεδρος της Βουλής φορούσε ψηλοτάκουνα και για αυτό ο Πρωθυπουργός φρόντισε να επιβραδύνει το βηματισμό του για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο πηγαίνοντας στη Βουλή, όσο και κατά την κατάθεση στεφάνου και τη μεταφορά του στο Προεδρικό Μέγαρο επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει ομπρέλα παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο κέντρο της Αθήνας.


Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελλάδος Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον συγχαρεί.

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχές του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «η συζήτηση διεξήχθη σε ειλικρινή και φιλικό τόνο».


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.