DIATROFH - ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μπορεί το κρύο καλά να κρατεί αλλά η άνοιξη και ο Μάρτιος έχουν μπει στις ζωές μας φέρνοντας στο τραπέζι μας λαχανικά εποχής, τα οποία θεωρούνται υπερτροφές.

Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα το «καλάθι» του μήνα θα προστατεύσει την υγεία σας και θα αποτοξινώσει τον οργανισμός σας. Κρατηθείτε μακριά από το junk food και προτιμήστε μία από τις τέσσερις υπερτροφές του Μαρτίου.

Ραπανάκι

Το πικάντικο αυτό μέλος της οικογένειας των Κραμβοειδών είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο, ενώ έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Απολαύστε το ολόκληρο ή κομμένο σε λωρίδες στην σαλάτα ή και μόνο του.

Αγκινάρα

Το ακανθώδες λαχανικό αποτελεί μια πρώτης τάξεως πηγή φυτικών ινών και βιταμινών, όπως η C και η K. Επιπλέον, ανήκει και στις 10 πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές. Μαγειρέψτε την με ελάχιστο αλάτι ή δοκιμάστε την και ωμή.

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια διακρίνονται για την ήπια γεύση τους σε σύγκριση με τα ξερά. Μαζί με το σκόρδο φαίνεται πως παίζουν ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Δοκιμάστε τα είτε σε σαλάτα είτε σε ρύζι ή ακόμα και μαζί με τα φασολάκια σας.

Γογγύλια

Τα όχι και τόσο φημισμένα γογγύλια διεκδικούν θέση στην διατροφή και το τραπέζι σας. Είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και K, ενώ περιέχουν και αντιοξειδωτικά. Όπως όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά συμπεριελαμβάνουν ασβέστιο και σίδηρο. Δοκιμάστε ωμά, όπως τα καρότα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.