«Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε ανόητες πολιτικές»
BAROYFAKHS - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
«Σε μια μάχη δεν συζητάς το ενδεχόμενο να χάσεις. Αν ηττηθούμε θα ηττηθεί όλη η Ευρώπη. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε ως Ευρώπη. Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε ανόητες πολιτικές. Αυτά τα έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε με νόημα ο υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στο «Mega».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους σημείωσε: «Δεν θα ήταν κακή ιδέα ένα δημοψήφισμα. Αλλά παρακαλώ να μην μπει τίτλος ‘’Ο Βαρουφάκης κάνει δημοψήφισμα’’. Το δημοψήφισμα είναι κάτι που προβλέπεται από το Σύνταγμα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικων τόνισε πως: «μέχρι τον Ιούνιο θέλουμε να έχουμε μια σταθερή κατάσταση. Από εκεί και πέρα όλα θα τα κάνουμε πραγματικότητα. Θα βάλουμε μπροστά την διαδικασία του φορολογικού συμβουλίου το οποίο μέσα σε ένα χρόνο θα δημιουργήσει ένα δίκαιο και μόνιμο (ανεξάρτητα από υπουργούς και κυβερνήσεις) φορολογικό σύστημα. Στην Κροατία αυτή τη στιγμή κάθε κατάστημα κάθε ταμειακή μηχανή είναι συνδεδεμένη μέσω κινητών με το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό μπορούμε να το έχουμε πέντε μήνες».

Τέλος, ερωτηθείς πώς θα βρεθούν τα χρήματα που προσδοκά η κυβέρνηση, διευκρίνισε ότι βασικό εργαλείο της κυβέρνησης θα είναι το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Μαζί με τις μεταρρυθμίσεις για τον ΦΠΑ υπολογίζουμε να εισπράξουμε 6-8 δισ. ευρώ και έτσι να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού ο στόχος του 3% δεν υπάρχει πια. Υποστηρίζω ότι μπορούμε να παράξουμε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% που θα είναι υπεραρκετό, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα δείξουν τις επόμενες εβδομάδες οι θεσμοί», σημείωσε.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.