ΑΕΚ -ΓΗΠΕΔΟΔεν θα περιμένω το αποτέλεσμα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για να βγάλω συμπεράσματα. Γιατί ό,τι κι αν γίνει σε λίγες ώρες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έχει ήδη νικήσει! Με τρόπο εκκωφαντικό!


Η επιβλητική παρουσία της στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη, το γεγονός ότι ανάγκασε τον μηχανισμό του Ολυμπιακού να δουλέψει υπερωρίες ώστε να εξασφαλίσει όση περισσότερη ξεκούραση γινόταν στην ομάδα του Περέιρα, η οποία ρέταρε τον Φλεβάρη, και φυσικά το μεγαλειώδες sold out, αποτελούν μια σειρά από θριάμβους για την ΑΕΚ!

Ιδιαίτερα αυτή η συγκλονιστική (επανα)συσπείρωση του κόσμου της έπειτα από τόση ταλαιπωρία και τόσες πίκρες που κατάπιε από το καλοκαίρι του 2008 και μετά -και ειδικά έπειτα από τόση περιπλάνηση στα κακοτράχαλα σοκάκια του ερασιτεχνικού και της Β’ Εθνικής- είναι το σάλπισμα της μεγάλης αντεπίθεσης του Δικέφαλου! Το ακούμε πια ξεκάθαρα.

Το μότο της νέας εποχής, το “ερχόμαστε”, μοιάζει ήδη ξεπερασμένο. Η ΑΕΚ έχει ήδη έρθει, σφύζει από υγεία, είναι δυνατή, ενωμένη και αποφασισμένη να ξαναγράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Τα εχέγγυα τα έχει και με το παραπάνω, όπως επιβεβαιώνει η φετινή εικόνα της μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού θα σκορπίσει ενθουσιασμό, θα εμπνεύσει τον ΑΕΚτσή, θα προκαλέσει έκσταση στην κερκίδα, πιθανότατα θα “γεννήσει” νέους οπαδούς (κάτι αναγκαίο έπειτα από την εγχώρια κυριαρχία του Ολυμπιακού στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων).

Και θα είναι ένα σημείο αναφοράς σε μία σεζόν-ορόσημο για την ΑΕΚ. Αυτήν την επιτυχία τη θέλουν σαν τρελοί οι οπαδοί της για χίλιους δυο λόγους. Ταυτόχρονα την επιζητούν και την αξίζουν οι ποδοσφαιριστές της και ο προπονητής της για την πρόοδό τους και τη νοοτροπία που έχουν καταφέρει να “χτίσουν” με μεθοδικότητα και σοβαρότητα όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, επιμένω πως το αποτέλεσμα του επαναληπτικού του Κυπέλλου δεν θα κρίνει τη δυναμική και το μέλλον αυτής της ομάδας. Είπαμε, αυτά είναι δρομολογημένα. Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η πορεία της ΑΕΚ προς το πεπρωμένο της είναι προδιαγεγραμμένη. Και δεν μπορεί να την ανακόψει μία αρνητική συγκυρία, ένας αποκλεισμός. Ούτε να την αποπροσανατολίσει μία σπουδαία αγωνιστική επιτυχία, μία πρόκριση.

Οι 65.000 ΑΕΚτσήδες που θα κατακλύσουν το ΟΑΚΑ, γεμίζοντας δύο…

Καραϊσκάκη, πιστοποιούν ότι τα καλύτερα… έρχονται! Και αυτά τα καλύτερα δεν εξαρτώνται στην παρούσα φάση από το… δοκάρι και μέσα ή το δοκάρι κι έξω σε μία αναμέτρηση. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, ό,τι κι αν διακυβεύεται. Η σταθερότητα και η προοπτική της ΑΕΚ έχουν ήδη διασφαλιστεί.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, ένας αποκλεισμός του Ολυμπιακού και μία πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ της… Β’ Εθνικής θα επιτάχυνε την αντίστροφη μέτρηση της εκτόξευσης. Και θα έκανε τα παιδιά της ΑΕΚ… άντρες μια ώρα αρχύτερα. Μονομαχίες όπως η αποψινή, εξάλλου, προσφέρονται για να διαμορφώνονται προσωπικότητες, να αναδεικνύονται ήρωες.

Στο χέρι (και στην… καρδιά) των παικτών του Δέλλα είναι να γίνουν ινδάλματα. Να τους βλέπουν και μετά από 30 χρόνια οι σημερινοί πιτσιρικάδες και να λένε “αυτοί οι μάγκες είναι που μας έκαναν να κλάψουμε από χαρά στις 11 Μαρτίου 2015”. Μια ημερομηνία που μπορεί να είναι σημαδιακή…

0

Γιώργος Κοσμάς


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.