Η πλειοψηφία προτίμησε να παραλάβει τα χρονομισθωμένα οχήματα

βουλη 1
Με κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής παραδόθηκαν στους νεοεκλεγέντες βουλευτές τα χρονομισθωμένα αυτοκίνητα τα οποία έχει προμηθευτεί από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο (η περίοδος leasing ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους).

Τα αυτοκίνητα παρέδωσαν οι βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν για να τα παραλάβουν τώρα οι νεοεκλεγέντες. Κάποιοι ωστόσο αρνήθηκαν: μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματός του Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γιώργος Αμυράς, Παναγιώτης Καρκατσούλης και Σταυρούλα Αντωνάκου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, Ελένη Ψαρρέα, Μουσταφά Μουσταφά κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει ότι  θα υπάρξει διαδικασία αναθεώρησης και εκλογίκευσης των δαπανών της Βουλής, αλλά παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει εγγύηση ότι οι βουλευτές θα μπορούν να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων. Η ίδια έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα την 1η Σεπτεμβρίου 2015 (λήγει κανονικά στις 31.12.15), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα σύμβαση με καλύτερους οικονομικούς όρους. «Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε», έχει πει επισημαίνοντας πάντως ότι δεν πρέπει να αποστερήσουμε κάποια απαραίτητα μέσα από τους βουλευτές, αλλά πρέπει να υπάρξει εκλογίκευση των δαπανών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε αναφερθεί στο θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης εξαγγέλλοντας κατάργηση προνομίων, μεταξύ των οποίων και το βουλευτικό αυτοκίνητο, κάτι που είχε βρει αντίθετους ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θεωρούν απαραίτητο για τις μετακινήσεις τους στις εκλογικές τους περιφέρειες το αυτοκίνητο.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.