φοιτητριαΤα πρώτα κρίσιμα 24ωρα μετά την διπλή εγχείρηση διανύει η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία που έπεσε στο κενό από ξενοδοχείου της Ρώμης.

Η μαθήτρια, που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «St Eugene» στην πρωτεύουσα της γείτονα χώρας. Η αναπνοή της 17χρονης υποστηρίζεται μηχανικά. Στο πλευρό της έχει τους γονείς της αλλά και τον καθηγητή, που συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή.

Η κοπέλα εισήχθη δις στο χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος. Οι γιατροί κρατούν τις επιφυλάξεις τους για την πορεία της υγείας της, περιμένοντας την παρέλευση των πρώτων κρίσιμων 24ώρων. «Οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Κάρλο Σαΐτο, εκπρόσωπος των ιταλικών υγειονομικών αρχών.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και συγκεκριμένα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα της Ρώμης διασφαλίστηκε το απόρρητο της ανακριτικής διαδικασίας.

Το κλίμα που επικρατεί στο σχολείο είναι αρκετά βαρύ, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή των μαθητών από την εκδρομή. Οι περισσότεροι, εκ των μαθητών, δεν βρέθηκαν την επομένη στο σχολείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊστάμενου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας στο Έθνος υπάρχει «συνεχή επικοινωνία με τον συνοδό καθηγητή που έμεινε πίσω. Η τελευταία ενημέρωση είναι πως η κατάσταση της μαθήτριας έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη. Ευχόμαστε όλοι να το ξεπεράσει».

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας εγκρίθηκε η διάθεση χρηματικού βοηθήματος προς την οικογένεια. Παρόμοια πρωτοβουλία πήρε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ορισμένα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για χρήση αλκοόλ, ενώ άλλα υποστήριξαν πως ήταν κάποιο είδος επικίνδυνου παιχνιδιού. Οι καθηγητές της νεαρής κοπέλας, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν πως η 17χρονη δεν αισθανόταν καλά, ενώ είχε μιλήσει και με τους γονείς της για το γεγονός.

Το χρονικό της πτώσης
Στις 11 η ώρα Ιταλίας η 17χρονη βρισκόταν στο δωμάτιο της με άλλες δύο συμμαθήτριές της, για να μαζέψουν τα πράγματά τους για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Η καθηγήτρια που είχε πάει να επισκεφτεί τα κορίτσια στο δωμάτιο για να δει αν είναι καλά η νεαρή κοπέλα, είχε αποχωρήσει και εκεί υπάρχει το κενό στην υπόθεση. Πως βρέθηκε το κορίτσι στο μπαλκόνι και πως έπεσε στο κενό, είναι το βασικό ερώτημα.

Η κοπέλα, ύστερα από την πτώση υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε για να μείνει στην ζωή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.