Αγνωστο γιατί έπεσε η μαθήτρια από το μπαλκόνι στη ΡώμηΑδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι της πτώσης μαθήτριας από μπαλκόνι του β΄ορόφου ξενοδοχείου στη Ρώμη, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής σχολικής εκδρομής, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας.

Η άτυχη κοπέλα χειρουργήθηκε στο κεφάλι, καθώς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατά την διάρκεια της επέμβασης, όπως ανακοίνωσαν οι Ιταλοί γιατροί εντοπίστηκε αιμάτωμα το οποίο και αντιμετωπίστηκε. Η μαθήτρια παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, όπως ενημέρωσε και ο διευθυντής του σχολείου της Νίκος Κατσιανίδης.

“Τίποτα άλλο δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή από το να είναι καλά το παιδί” δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο οποίο φοιτά η 17χρονη, Γιάννης Παστέλης ερωτηθείς για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες  του Έθνους, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές το περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ της Τετάρτης αφού τα παιδιά -που βρίσκονταν στη Ρώμη στο πλαίσιο εξαήμερης εκδρομής –επέστρεψαν από ξενάγηση, έφαγαν στο ξενοδοχείο και ανέβηκαν στα δωμάτιά τους για να ετοιμαστούν προς αναχώρηση.

Αγνωστο γιατί έπεσε η μαθήτρια από το μπαλκόνι στη Ρώμη

Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι η πτώση της μαθήτριας έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το RAI1 συγκεκριμένα σημειώνει: «Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς ακριβώς συνέβη το δραματικό ατύχημα, δεν είναι γνωστό αν η νεαρή έπεσε μόνη της, η αν κάποιος την έσπρωξε, αν και αυτή η δεύτερη υπόθεση φαίνεται λιγότερο πιθανή».

Τονίζεται ότι τα συναρμόδια υπουργεία, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παιδείας και Εξωτερικών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη και τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου της Ρώμης.

Επιπλέον, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους με όποιο τρόπο χρειαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία της νεαρής μαθήτριας και να υποστηριχθούν η οικογένειά της, οι συμμαθητές της και οι συνοδοί καθηγητές.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.