Σφοδρή αντίδραση από τη ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις της προέδρου της βουλής
κωνσταντοπουλου ζωή
Το θέμα της παρουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις συνεδριάσεις της Βουλής, επανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με το νέο προγραμματισμό του κοινοβουλίου.

Η πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα θέτοντας θέμα εγκυρότητας ορισμένων νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους, ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν τους δόθηκε άδεια για να παραστούν.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα κινηθούν διαδικασίες για το ζήτημα, η κα Κωνσταντοπούλου απάντησε πως «προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες».

Νέα Δημοκρατία: Η πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής

Η παρέμβαση της προέδρου της Βουλής, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επισήμανε: «Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες η πρόεδρος της Βουλής, επιχειρεί να καταστήσει τη ΧΑ ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Εκφράζει αυτό την κυβέρνηση; Και καταλαβαίνει η κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα αυτή η τακτική;»

Κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «όλος ο όγκος των νομοσχεδίων που υπονόησε η κα Κωνσταντοπούλου, έχουν ψηφιστεί πολύ νωρίτερα από την προφυλάκιση των βουλευτών της ΧΑ. Κατά συνέπεια δεν υπήρξε ούτε μία ψηφοφορία που η διαφορά να επηρεάστηκε από τις απουσίες των βουλευτών της ΧΑ». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «η παρουσία ή μη των βουλευτών της ΧΑ είναι θέμα που ρυθμίζεται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Χρυσή Αυγή: Σύμφωνη με το Σύνταγμα η Κωνσταντοπούλου

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζει «σύμφωνη με το Σύνταγμα» την τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής για τους νόμους που πέρασαν χωρίς τους βουλευτές του κόμματος.

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.