πανουσηςΣε ανάκληση της επίμαχης διαταγής του ταξίαρχου να μη συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες προχώρησε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, όπως ενημέρωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επισημαίνοντας ότι διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ και ο αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε παραιτήσεις.

Πρόσθεσε για το κείμενο ότι θα έπρεπε κανονικά και με διοικητικές διαδικασίες να έχει περάσει από ιεραρχία πριν το εγκρίνει ο ίδιος.

“Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα κείμενο από το πουθενά και εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό, πήρα τον κ. Βούτση, πήρα την κα Χριστοδουλοπούλου να μάθω από πού προέρχεται αυτό το κείμενο, δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική, έχουν ειπωθεί διάφορες απόψεις, όπως ξέρετε δεν έχει ορκιστεί η κα Χριστοδουλοπούλου, δεν έχει διαμορφωθεί το υπουργείο, δεν έχουν φτιαχτεί οι υπηρεσίες, γίνονται διάφορα πράγματα, συζητιούνται διάφορα πράγματα, ανταλλάσσονται απόψεις και πρέπει να εφαρμοστεί ένας νόμος”, τόνισε.

Αναγνώρισε ως εκ τούτου την ύπαρξη ενός εσωτερικού διοικητικού θέματος “το οποίο το λύνουμε, και θα δω όλη τη διαδικασία πως παρήχθη το έγγραφο” και τόνισε πως εκτός από την Αμυγλαδέζα που “είπαμε ότι με κάποιο σταδιακό τρόπο θα αδειάσει” δεν έχει ακουστεί από την κυβέρνηση τίποτα για μεταναστευτική πολιτική, καλώντας για “λίγο αυτοσυγκράτηση για ορισμένα πράγματα”.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του εγγράφου και όχι για τη διαδικασία, επισήμανε ότι το περιεχόμενο “παρόλο που δεν κάθισα να δω παράγραφο παράγραφο γιατί παραπέμπει σε νόμους είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων νόμων που ισχύουν, δεν δημιουργεί πολιτική”.

“Διότι η πολιτική όπως ξέρετε είναι κατά βάση είναι προτεραιότητες, ιεραρχίες, ο τρόπος που εφαρμόζεις τους νόμους, άρα λοιπόν το να πεις η διάταξη τάδε λέει αυτό και η διάταξη αυτή λέει το άλλο ή το παράλλο μπορεί να μοιάζει ότι έχει μια νομική βάση, δεν είναι πολιτική, διότι ο τρόπος που θα το κάνεις, με τους ανθρώπους που θα το κάνεις, οι υποδομές που θα το κάνεις, αυτό είναι πολιτική. Αυτή η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί”, διευκρίνισε.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.