παιδοφιλοσΣτη δημοσιότητα δόθηκαν από τις αρχές τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 40χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη στο Περιστέρι πριν βιάσει 13χρονος αγόρι και ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του σήμερα στην 10η τακτική ανακρίτρια. Πρόκειται για τον Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στην 10η Τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος μίας 14χρονης, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου. Μετά την απολογία του ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τον 40χρονο προφυλακιστέο, ενώ κατά τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την δράση του, η υπόθεση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου, συνοδεία αστυνομικών, από το ανακριτικό γραφείο, αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, όταν πληροφορήθηκαν ποιος είναι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος εντόπιζε τα θύματα του, ανήλικα αγόρια , μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον ανήλικο και έκλεινε ραντεβού μαζί τους με σκοπό την αποπλάνηση τους.

Αυτός είναι ο 40χρονος παιδόφιλος με το βαν - Κρίθηκε προφυλακιστέος (φωτό)

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Αυτός είναι ο 40χρονος παιδόφιλος με το βαν - Κρίθηκε προφυλακιστέος (φωτό)

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμιζεται ότι η σύλληψή του έγινε επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα, ενώ επιχειρούσε να επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του, το οποίο μάλιστα είχε ειδικά «διαμορφώσει», έναν 13χρονο, με σκοπό να ασελγήσει εις βάρος του.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Στις 25/8/2014 υπεβλήθη στην υπηρεσία μας δικογραφία που αφορούσε στο βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη.

Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν.

Γραφειοκρατία - τέρας: Στα μη κατεπείγοντα ο βιασμός παιδιού...

Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείας στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.

Τελικώς η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος αμέσως άσκησε ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Σε κάθε περίπτωση από την υπηρεσία μας διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

 

Στοιχεία σοκ για τη δράση του

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως. Οπως αποκαλύφθηκε, χωρίς ένδειξη κατεπείγοντος είχε φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία σχετικά με τον 40χρονο παιδόφιλο από το Περιστέρι, ενώ είχε καταχωρηθεί ως «δικογραφία αγνώστου δράστη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.

Όπως επισημαίνει, έπραξε τα δέοντα και πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο, ενώ έχει εκδοθεί και διάταξη για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

imerisia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.