κυβερνηση ΤσιπραςΤις έξι προτάσεις-μεταρρυθμίσεις που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω άτυπης ενημέρωσης, το Μέγαρο Μαξίμου.

Από τις προτάσεις αυτές, όπως έχει γίνει γνωστό από τη Δευτέρα, κάποιες θα είναι κοστολογημένες και κάποιες όχι, ενώ, όλες θα τεθούν υπόψιν του Eurogroup της Δευτέρας.

Αναλυτικά:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση: Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία: Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

Ντάισελμπλουμ: Τη Δευτέρα θα γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με την σύσκεψη της Δευτέρας τόνισε ότι πρόκειται να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση του δανεικού προγράμματος της Ελλάδας.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, αφού παραθέτει όλα τα βήματα που έγιναν για να εγκριθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης, επισημαίνει ότι όπως αναφέρθηκε στην έκθεση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων τον οποίον υπέβαλε η ελληνική πλευρά χρησιμεύει ως σημείο εκκίνησης.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναπτύξουν αυτόν τον κατάλογο και θα τον υποβάλουν με τη μορφή της τροποποιημένης συμφωνίας στο Eurogroup, στα τέλη Απριλίου», επισημαίνει ο Ολλανδός υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η ολλανδική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμιστικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης παρέχει μια έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μπάχαλο με την τηλεδιάσκεψη

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα επικράτησε ένα μικρό αλαλούμ αναφορικά με το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και ειδικότερα με τους εκπροσώπους της πρώην Τρόικα.

Ενώ τα περισσότερα μέσα μετέδιδαν ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ Βαρουφάκη, Μαζούχ (ΕΚΤ), Κοστέλο (Κομισιόν) και Γκογιάλ (ΔΝΤ), ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, αλλά σε αυτή μετείχε ο αρμόδιος για τεχνικά ζητήματα, Γιώργος Χουλιαράκης.

Από την Κομισιόν, πάντως, επισημαίνουν πως η επικοινωνία με την Αθήνα είναι διαρκής τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ηγεσίας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.