Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Πράσινο» φως για τις 32.433 θέσεις 5μηνης εργασίας σε δήμους για ανέργους

1 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥΑπό τους δήμους ξεκινά (μετά το τρίμηνο “πάγωμα”) το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των ανέργων.

Οπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου μετά τις συναντήσεις της με το προεδρείο της ΚΕΔΕ θα “ανοίξουν” 32.433 θέσεις προσωρινής κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ, πεντάμηνης διάρκειας, με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Σε επόμενο στάδιο, θα προκηρυχθούν οι υπολειπόμενες 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για ανέργους σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς τους και στις περιφέρειες. Μετά την απόφαση αυτή, η αναπληρώτρια υπουργός αποσαφήνισε ότι “στο επόμενο κοινωφελές πρόγραμμα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες των ανέργων και των οικογενειών τους αλλά και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών”.

ημερησία

This entry was posted on Κυριακή, 1 Μαρτίου, 2015 at 15:22 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply