champions leagueΤο πρώτο βήμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Champions League έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας 2-0 της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν.

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι πέρσι (1-6), αλλά εξίσου αποτελεσματικά, ο Ρονάλντο στο 26′ και ο Μαρσέλο στο 79′ έδωσαν τη νίκη και τη… μισή πρόκριση στην κάτοχο του τίτλου. Η υπόλοιπη θα οριστικοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Εξαιρετικά ήταν και τα δύο τέρματα της «βασίλισσας». Το πρώτο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να «κρεμάει» με κεφαλιά τον 19χρονο Βελενρόιτερ στο 26′ από σέντρα του Καρβαχάλ και να ανοίγει το σκορ με το 73ο γκόλ του (δύο λιγότερα από τον Μέσι) στο Champions League.

Στο 79′ ο Μαρσέλο με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 0-2. Λίγο νωρίτερα, στο 74′, ο Πλάτε είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους.

Ηταν η 10η διαδοχική νίκη της Ρεάλ στη διοργάνωση, που ισοφάρισε το ρεκόρ της Μπάγερν (2013) και θα προσπαθήσει να το καταρρίψει στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία) Κίτρινες: Νοϊστάντετ, Κίρχοφ – Κρόος

ΣΑΛΚΕ: Βελενρόιτερ, Χέβεντες, Αόγκο, Ουτσίντα, Νάσταζιτς, Μάτιπ, Μπόατενγκ, Χέγκερ (80΄ Μέγερ), Νοϊστέντερ (57΄ Κίρχοφ), Τσούπο-Μοτίνγκ, Χούντελααρ (33΄ Πλάτε).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (82΄ Αρμπελόα), Κρόος, Μπέιλ, Λούκας Σίλβα, Ίσκο (85΄ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπενζεμά (79΄ Τσιτσαρίτο).

Ολα ανοιχτά στο Βασιλεία – Πόρτο

Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Βασιλείας με την Πόρτο στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» κι έτσι οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του «Ντραγκάο».

Οι Ελβετοί ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με τον Γκονζάλες στο 11΄, αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και οι Πορτογάλοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Αφού στο 48ο λεπτό ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Κασεμίρο κρίνοντας ότι ο Μαρκάνο παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα Βάτσλικ, η Πόρτο ισοφάρισε στο 79′ με πέναλτι του Ντανίλο (πρώτο στο Champions League), στο οποίο υπέπεσε ο Σάμουελ βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φράι, Σάμουελ, Γκασί, Ελνενί, Σούτσι – Κασεμίρο, Όλιβερ Τόρες, Άλεξ Σάντρο, Ντανίλο

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Σάμουελ, Σούτσι, Σάφαρι, Τζούφι, Φ. Φράι, Ελνενί, Τζάκα, Στρέλερ (63΄ Εμπολό), Γκασί (83΄ Χαμουντί), Γκονζάλες (25΄ Κάλα)

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (61΄ Κουαρέσμα), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (68΄ Νέβες), Τζάκσον Μαρτίνες, Τέγιο (81΄ Κιντέρο).

Σε αναμετρήσεις για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 (11/3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-0 (11/3)

Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-2 (10/3)

Βασιλεία (Ελβετία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1 (10/3)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 24/2 (18/3)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 24/2 (18/3)

Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 25/2 (17/3)

Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία) 25/2 (17/3)


δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.