Την Παρασκευή οι Περιφερειάρχες θα συναντηθούν με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ
Τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του τομέα της κτηνοτροφίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στη συνάντηση του με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ και Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπρόσωποι των 13 Περιφερειών και ο Πρόεδρος του ΣΕΚ κ. Παναγιώτης Πεβερέτος.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η καθυστέρηση της έγκαιρης σύνταξης των προπαρασκευαστικών πράξεων των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης. Τα σχέδια αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για την συνέχιση της καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, αλλά και για τη συνέχιση στη νέα ΚΑΠ.

Σχετικά ο κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Η κτηνοτροφία της χώρας είναι παραδοσιακά ο στυλοβάτης της πρωτογενούς παραγωγής. Κάθε θέση εργασίας στην κτηνοτροφία συμβάλει στη δημιουργία άλλων 17 θέσεων σε τομείς που σχετίζονται με αυτή. Ως Περιφέρειες στηρίζουμε στην πράξη τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα με έργα και δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Είναι ανάγκη να κατατεθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να τεθεί ο οδικός χάρτης για την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των βοσκοτόπων, ώστε να μπορούν να καταβληθούν έγκαιρα οι εξισωτικές αποζημιώσεις».

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, οι 13 Περιφερειάρχες θα έχουν συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Ευάγγελο Αποστόλου για το ζήτημα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.