Σταλινική μέθοδος επαναχάραξης της ιστορίας ή απλό λάθος;

eurogroupΤο ελληνικό Twitter επιτίθεται στον Ραχόι για την «έξωση» του Τσίπρα από την οικογενειακή φωτογραφία -«Οικογένεια χωρίς Τσίπρα;» «Κόβετε τη φωτογραφία; Πόσο αξιολύπητο», είναι μερικά από τα μηνύματα ενοχλημένων χρηστών

Το κλίμα ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα εξακολουθεί να είναι τεταμένο, μετά την τοποθέτηση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι σχετικά με τις δυσκολίες που πέρασε η χώρα του με το Μνημόνιο, αλλά κυρίως έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μάργκαλο, σύμφωνα με τον οποίο αν η Ισπανία δεν είχε δανείσει 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα είχε βελτιώσει κατά 50% την ανεργία.

Την ήδη αρνητική κατάσταση πυροδότησε και μία αβλεψία του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την οικογενειακή φωτογραφία από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, η λήψη είναι «κομμένη» δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα να «εξαφανίζονται» πολλοί από τους διεθνείς ηγέτες, εκ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Παρότι, δεν είναι ο μοναδικός που δεν φαίνεται στην εικόνα που ανήρτησε ο Ραχόι, πολλοί είναι οι Έλληνες χρήστες του Twitter που ασκούν δριμεία κριτική στον Ισπανό πρωθυπουργό με σχόλια που αποτυπώνουν την οργή τους.

«Μαριάνο Ραχόι είσαι δολοφόνος του έθνους σου. Σύντομα θα είσαι παρελθόν. Οι Ισπανοί θα σου δώσουν την ίδια απάντηση με αυτή που έδωσαν στον Σαμαρά», «Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι στη φωτογραφία;», «Οικογένεια χωρίς τον Τσίπρα;», «Κόβετε την φωτογραφία; Πόσο αξιολύπητο», «Πού είναι ο Τσίπρας;», «Πιο Ραχόι πεθαίνεις. Ο Ραχόι έκοψε από την φωτό τον Τσίπρα», είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που έστειλαν Έλληνες χρήστες του Twitter, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την «πειραγμένη» φωτογραφία.

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο Μαριάνο Ραχόι

Βέβαια, από τη λήψη ο κ. Τσίπρας δεν είναι πλήρως εξαφανισμένος, καθώς ένα τμήμα από το πρόσωπό του φαίνεται, ενώ από τα «κομμένα» μέλη της… οικογένειας λείπουν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.