mega_LARGE_t_53761_1335100_type12250Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε καφετέρια της Κοπεγχάγης

όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για το Ισλάμ παρόντος τόσο του Γάλλου πρέσβη, όσο και του σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς ο οποίος είχε δημοσιεύσει παλιότερα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που διέφυγαν με αυτοκίνητο.

“Μας πυροβόλησαν απ΄έξω. Είχαν τις ίδιες προθέσεις με το Charlie Hebdo, αλλά δεν κατόρθωσαν να μπουν”, δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ζιμερέ ο οποίος δεν έπαθε τίποτα από την επίθεση. “Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι υπήρξαν τουλάχιστον 50 πυροβολισμοί, αλλά οι αστυνομικοί εδώ μάς λένε ότι ήταν 200. Οι σφαίρες διαπέρασαν τις πόρτες και όλοι έπεσαν στο έδαφος”, συνέχισε ο Γάλλος πρεσβευτής.

“Υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι” στην αίθουσα, έγραψε στο Twitter η Ινα Σεβσένκο, μέλος της οργάνωσης Femen, που συμμετείχε στην εκδήλωση.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.