μαρδας«Μαχαίρι» στα αιτήματα των νέων υπουργών για δαπάνες, στα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο, στις έξτρα αμοιβές αλλά και στα μισθολόγια «πολλών ταχυτήτων» προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μην εκτροχιαστεί περαιτέρω ο κρατικός προϋπολογισμός.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ζήτησε από όλα τα υπουργεία να καταθέσουν φακέλους με τα μέτρα που προτίθενται αν εφαρμόσουν, προκειμένου να κοστολογηθούν. «Το πρόγραμμα πρέπει να απλωθεί στην τετραετία» τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να προλάβει τυχόν βιαστικές και πιεστικές κινήσεις εκ μέρους συναδέλφων του στην κυβέρνηση.

Στις δικές του προτεραιότητες πάντως περιλαμβάνεται και η επανεξέταση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, που μόνο «ενιαίο» δεν είναι αφού, όπως ο κύριος Μάρδας ανέφερε μ ιλώντας σε δημοσιογράφους, «τρέχουν» είκοσι μισθολόγια και «κάποιοι παίρνουν παραπάνω λεφτά ενώ κάνουν την ίδια δουλειά με άλλους».

Ειδικά όμως για τους νεοπροσληφθέντες ελεγκτές εφοριακούς που έρχονται αντιμέτωποι με συμφέροντα εκατομμυρίων, τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί ο μισθός τους (750 ευρώ σήμερα). Σε συννενόηση με την κυρία Νάντια Βαλαβάνη, επιδιώκεται να βρεθεί μία λύση που να μην παρασύρει άλλους κλάδους σε μισθολογικά αιτήματα. Εξετάζεται για παράδειγμα να δοθεί πριμ παραγωγικότητας ή μπόνους επί των προστίμων που επιβάλλουν και εισπράττει το κράτος.

Ωστόσο, εκ των υστέρων, από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι σχετικά με το ενδεχόμενο να λαμβάνουν Bonus οι εφοριακοί επί των προστίμων που εισπράττονται ότι: “Η πρόταση αυτή εκφράστηκε το 2011 στη μελέτη «Νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων» της ΓΣΕΒΕΕ και του ΠΟΠΕΚ και αφορούσε μόνο τα πρόστιμα επί των λαθραίων καυσίμων, και δεν αφορούσε τους εφοριακούς στο σύνολό τους”.

Εντωμεταξύ, αλλαγές σχεδιάζονται και στα πρόστιμα της εφορίας, ώστε να μην μπορούν τα δικαστήρια να τα μειώνουν, αλλά μόνον να τα εγκρίνουν ή να τα απορρίπτουν στο σύνολό τους.

Παράλληλα, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν θα ισχύσει τελικώς ή όχι από φέτος η μείωση της παρακράτησης φόρου στους μισθωτούς. Εξετάζεται να μεταφερθεί «ολόκληρο το δημοσιονομικό κόστος της νέας φορολογικής κλίμακας στο 2016», όπως ανέφερε ο κύριος Μάρδας.

newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.