νικος παππας  συριζαΗ κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά. «Ο νόμος θα έρθει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα δημιουργεί διαυγές νομικό πλαίσιο χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες» δήλωσε στη Βουλή και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί «επιστροφή στο παρελθόν για λίγους κι εκλεκτούς», με εξωφρενικές δαπάνες και εργαζομένους «που ήταν πιο ίσοι από τους άλλους».

«Ο νόμος αποκαθιστά την αδικία που βιώνουν οι συμπολίτες μας που εργάζονταν στην ΕΡΤ. Όσοι πρώην εργαζόμενοι επιθυμούν, μπορούν να γυρίζουν στη νέα ΕΡΤ. Η επαναπρόσληψη δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, γιατί συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ανταποδοτικό τέλος» τόνισε ο κ. Παππάς.

Όπως είπε, παράλληλα θα επανεξεταστούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ. Ο τελευταίος προϋπολογισμός της ΕΡΤ, παρατήρησε, προέβλεπε δαπάνη 3 εκατ. για ενέργεια, φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες. Ο αντίστοιχος της ΝΕΡΙΤ προέβλεπε 12 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2015 τα 13,8 εκατ. ευρώ – μετά τις εκλογές μειώθηκε στα 8 εκατ. ευρώ, σχολίασε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι σε βάθος ενός έτους θα έχει επανέλθει η πολυφωνία της ΕΡΤ, θα έχει αποκτήσει το δικό της δίκτυο ψηφιακής τηλεόρασης και θα έχει επαναφέρει την μετάδοση στους Έλληνες της ομογένειας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή είναι αποφασισμένη να επαναφέρει την κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Εφαρμόζουμε άμεσα ένα επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τελειώνουμε με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για την ανοιχτή αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Η πληροφόρηση δεν είναι εμπόρευμα, αλλά θεμέλιο της δημοκρατίας, συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.