Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία των προγραμματικών δηλώσεων

βουλη μεσαΠότε θα λάβουν το λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών – Μετά τις 18:00 το απόγευμα οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Στην τελική ευθεία έχει μπει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα με την «μάχη» των πολιτικών αρχηγών και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει την αυλαία της συζήτησης και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση «αξιοπρέπειας» που θα κρατήσει η χώρα στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα αποφύγει να μιλήσει για ποσοστά αποδοχής ή μη του μνημονίου. Νωρίτερα θα έχει τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς που θα καλέσει την κυβέρνηση «να μην παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια».

Δευτερολογία θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία από το αποτέλεσμα της οποίας θα διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση απολαύει την εμπιστοσύνη της Βουλής ώστε να μεταβεί στις Βρυξέλλες πιο ισχυρή.

Την κυβέρνηση στηρίζουν οι 162 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ (149) και Ανεξάρτητων Ελλήνων (13)  ενώ ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον εως τώρα προγραμματισμό στην πρωινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν οι υπουργοί Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μετά τις 11 θα μιλήσουν οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Μετά τις 12 θα μιλήσει ο υπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό κυβερνητικού Εργου Αλέκος Φλαμπουράρης,  Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μετά τις 3 το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο υπουργός Διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μετά τις 5 το απόγευμα θα τοποθετηθούν οι υπουργοί Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Αμυνας Νίκος Τόσκας, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Νίκος Παππάς και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Στο τέλος της λίστας βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Παράλληλα, από τις 6 το απόγευμα και μετά αναμένεται να αρχίσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Η διαδικασία θα κλείσει με την τελική ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος πιθανότατα θα μιλήσει αμέσως μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.