lefta-katasxesi - τραπεζεσΑπορρίπτεται από τους δανειολήπτες η πρόταση ενδιάμεσου φορέα για τα ανεξόφλητα δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά από τη στιγμή που δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα στον δανειολήπτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που αποδειχθεί ασύμφορη η πρόταση των «διαμεσολαβητών» και από τη στιγμή που δεν έχουν αφαιρεθεί από το σύνολο της οφειλής όλα τα παράνομα πανωτόκια, υπερτόκια και λοιπές καταχρηστικές πρακτικές τοκογλυφίας των εγχώριων τραπεζών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί ίδρυσης ενδιάμεσου φορέα για τα «κόκκινα» και επιχειρηματικά δάνεια «που θα προστατεύει τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες» δεν θα ευδοκιμήσει από τη στιγμή που ο φορέας αυτός θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών.

Η προστασία των δανειοληπτών προϋποθέτει ότι επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δικαιοσύνη στην προκειμένη σημαίνει πολύ απλά εκκαθάριση όλων των άκυρων, παράνομων και καταχρηστικών όρων στις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν ανάμεσα στις τράπεζες και στους δανειολήπτες.

Η εκκαθάριση των παράνομων όρων από τα δάνεια ήταν προεκλογική δέσμευση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο πλαίσιο αυτό πρέπει πολύ απλά οι τράπεζες να αποδώσουν πίσω όσα χρήματα παρανόμως έλαβαν, εκβιάζοντας τους δανειολήπτες με κατάσχεση της περιουσίας τους στην περίπτωση που δεν τριπλοπληρώσουν τα δάνεια που έλαβαν.

Βελτίωση του νόμου Κατσέλη, η μόνη λύση

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν καταθέσει σχέδιο νόμου στη Βουλή έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς αφορούσε βελτιώσεις στο νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) με κυριότερη την επέκταση της δυνατότητας προσφυγής στη Δικαιοσύνη και για τους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ολες οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιχείρησαν να υπονομεύσουν με διάφορους τρόπους τον νόμο Κατσέλη, καθώς απλά δεν συμφέρει τις τράπεζες διότι θα μπορούσαν να είχαν αισχροκερδήσει πολύ περισσότερο σε βάρος των δανειοληπτών, αλλά τις εμποδίζει αυτός ο ευεργετικός νόμος που έχει σώσει από την καταστροφή δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά μέχρι σήμερα.

Αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατάφεραν ήταν να καταστήσουν τον νόμο δυσεφάρμοστο, ρίχνοντας καρότα και μαστίγια, όπως δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις που δεν ήταν τίποτα παραπάνω από αυτό που προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που δεν έχουν να πληρώσουν τοκογλυφικές δόσεις.

Το πιο σημαντικό πλήγμα που μνημονιακές κυβερνήσεις και τράπεζες επιχείρησαν προς τους δανειολήπτες ήταν οι διαμεσολαβητές. Το κόλπο δεν πέτυχε, διότι οι δανειολήπτες επέμειναν να καταφεύγουν στην προστασία του νόμου Κατσέλη, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, παρά τις χίλιες δυο προσπάθειες των τραπεζών να τους αποτρέψουν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ορίζει τον ενδιάμεσο φορέα ως ένα φορέα που ουσιαστικά δεν θα πλήττει τις τράπεζες, επομένως δεν θα διαφέρει και πολύ από τον περιορισμένο ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα οι διαμεσολαβητές. Ομως αυτό απλά δεν γίνεται. Μέχρι τώρα, οι τράπεζες με όλους τους νόμους υπέρ τους με εξαίρεση τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πετύχαιναν να αισχροκερδούν απίστευτα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Επομένως, αυτό που η νέα κυβέρνηση πρέπει να κάνει είναι με βάση όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Διαπραγματεύσεις στη βάση της εκκαθάρισης κάθε δανειακής οφειλής από παράνομους τοκογλυφικούς όρους (πανωτόκια, τόκοι υπερημερίας, επιτόκια, έξοδα για διάφορα φέσια που χρεώνουν στους δανειολήπτες παράνομα οι τράπεζες).

Προϋπόθεση λοιπόν για να γίνουν διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι να πάψουν να παρανομούν σε βάρος των πολιτών.

Εφόσον, οι τράπεζες πάψουν να παρανομούν, οι διαπραγματεύσεις είναι καλοδεχούμενες αλλά ακόμη και στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν, ο δανειολήπτης διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να γλιτώσει από τη μέγκενη των τραπεζών;

Αν όχι, τότε ο ενδιάμεσος φορέας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνέχεια των πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων σε βάρος των δανειοληπτών, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι όσοι μιλάνε την ελληνική γλώσσα γύρω μας, επομένως πάνω-κάτω όλοι οι γνωρίζοντες την ελληνική γλώσσα, όχι μόνο οι Ελληνες απαραίτητα.

Επομένως, είναι δικαιολογημένη η αντίρρηση του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στο ανεπαρκές όσο και ασαφές σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα.

Υπάρχει λύση. Η βελτίωση του νόμου Κατσέλη με την απαραίτητη εκκαθάριση κάθε δανειακής οφειλής από παράνομους, άκυρους και καταχρηστικούς τοκογλυφικούς όρους και ο πλήρης έλεγχος των τραπεζών από το κράτος για λογαριασμό του λαού. Στο κάτω κάτω ο λαός πλήρωσε και με το παραπάνω τη μακροημέρευση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αποδομήθηκαν από τα ίδια τα διεφθαρμένα διοικητικά συμβούλιά τους που λειτούργησαν και λειτουργούν συνωμοτικά σε βάρος της οικονομίας της χώρας και του λαού σε αγαστή συνεργασία με την τοπική και ξένη οικονομική ολιγαρχία που γνωρίζει πολύ καλά πώς να κερδοσκοπεί, προκαλώντας ή μεταφέροντας κρίσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση προτάσσει την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα από τη στιγμή που υπάρχει ήδη η πρόταση σχεδίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για ενίσχυση και βελτίωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υπέρ των δανειοληπτών.

Να μην κάνει το λάθος η κυβέρνηση να κλείνει τα μάτια στις τοκογλυφικές πρακτικές των τραπεζών αντί να τις τιμωρήσει και να τις υποχρεώσει ότι από εδώ και στο εξής αυτές θα είναι συνεργάσιμες με τους δανειολήπτες και με την κοινωνία και όχι το αντίθετο. Το ζήτημα έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου και όπως διαπιστώνεται είναι τόσο καυτό που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα, διότι ο κόσμος άλλο δεν αντέχει να πεθαίνει για να μακροημερεύουν οι τράπεζες.

Τί θα γίνει με τις παράνομως αποκτηθείσες περιουσίες των golden boys;

Η τραπεζοκρατία θέριεψε με τους τραπεζίτες να πολλαπλασιάζουν τις ήδη αμύθητες περιουσίες τους μακριά από την τσιμπίδα της εφορίας, της οποίας η διοίκηση τους κάλυπτε απόλυτα (βλέπε π.χ. σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη που όταν ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κατηγορήθηκε ότι κάλυψε φοροφυγάδες ανάμεσά τους και golden boys and girls τραπεζών).

Αφού αναζητεί κονδύλια για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, η κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και με τα golden boys των τραπεζών και των παρατραπεζικών εταιριών που αποκτήσανε αυτές τις περιουσίες και προφανώς, πλέον, τις έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό.

Η ισχυρή βάση στήριξης όσο και το δίκτυο λειτουργίας της τραπεζοκρατίας στη Βουλή και στην κυβέρνηση πρέπει να καταργηθεί από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε λιτό βίο καταρχήν για τους κυβερνώντες και τους βουλευτές. «κτενίσει» τις οικονομικές συναλλαγές και τις περιουσίες που διαθέτουν εντός και εκτός Ελλάδας και είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει ένα μεγάλο τμήμα των κονδυλίων που χρειάζεται για τις σαρωτικές φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει στην παιδεία, την υγεία και την κοινωνική πρόνοια.

Τί θα γίνει με τις παράνομες εισπρακτικές εταιρίες;

Η τραπεζοκρατία έχει στήσει ένα ολόκληρο δίκτυο παρατοκογλυφίας δυστυχώς με δανεικά ή καλύτερα κλεμμένα χρήματα, τα χρήματα του λαού, των υπερχρεωμένων και υπερφορολογημένων Ελλήνων, μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων και άλλων σκοτεινών και παρανόμων διαδρομών αρπαγής χρήματος από τα νοικοκυριά προς τους υποτιθέμενους χρηματοπιστωτικούς αλλά στην ουσία τοκογλυφικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος θεωρεί ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης να τινάξει στον αέρα το παρατοκογλυφικό δίκτυο που κατέστρεψε χιλιάδες νοικοκυριά. Πρόκειται για τις εισπρακτικές εταιρίες που γιγαντώνονται και εξαπλώνονται παράνομα και αναλαμβάνουν να κάνουν το βρώμικο έργο των τραπεζών, δηλαδή να εκβιάσουν πιο ωμά από ότι οι τράπεζες.

Μόνο στην Αθήνα λειτουργούν 80 τέτοιες εταιρίες και οι μεγαλοδικηγόροι τους έχουν αποκτήσει τεράστιες περιουσίες που φυσικά δεν φαίνονται πουθενά στην εφορία διότι όλες οι αμοιβές τους προέρχονται από μαύρο χρήμα που το πληρώνουν δανειολήπτες και φορολογούμενοι και καταλήγει στις τράπεζες. Δικηγόροι που έχουν στήσει δίκτυα παρατοκογλυφίας εκπροσωπώντας πάντα τις τράπεζες έχουν κάνει περιουσίες που μπορεί να υπερβαίνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσα στα χρόνια της Οικονομικής Κατοχής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται νυν και πρώην βουλευτές, με πιο γνωστoύς τους αδερφούς Σιούφα που έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, έχουν έδρα ένα επταόροφο κτίριο στον Ταύρο Αττικής, και διαθέτουν απίστευτη περιουσία που παρανόμως απέκτησαν, εκβιάζοντας δανειολήπτες.

Οι δικηγόροι και οι υπάλληλοι των εισπρακτικών λειτουργούν ως αρπακτικά και αλίμονο σε όποιον υποκύψει. Ολο αυτό το δίκτυο παρατοκογλυφίας πρέπει να βρεθεί επιτέλους στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών διότι παράνομα οδήγησε στην οικονομική καταστροφή χιλιάδες συμπολίτες μας.

Radio1d

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.