Υποστηρίζει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις θα διαψευσθούν σύντομα
ΜΑΖΙΩΤΗΣ
«Δεν υπήρξε ποτέ πιο σύντομη διάψευση προεκλογικών υποσχέσεων στα χρονικά της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν διαφέρει από την πολιτική των προκατόχων και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην πολιτική χρεωκοπία και την κατάρρευσή της, όπως έγινε και με τους προκατόχους της» σημειώνει σε κείμενό του, που δημοσιεύθηκε στο

indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης.

Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, αφού αναλύει το εκλογικό αποτέλεσμα και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι ο αστικός κοινοβουλευτικός είναι απαξιωμένος από εκατομμύρια πολίτες και πως πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας, εξαπολύει βολές κατά της «συνεργασίας αριστεράς – ακροδεξιάς», σημειώνοντας:

«Όμως η δίψα για εξουσία, τόσο των συριζαίων όσο και των ΑΝΕΛ, έκανε δυνατό αυτό το παράξενο  πάντρεμα μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς, στη σαθρή βάση ενός νεφελώδους αντιμνημονιακού μπλοκ, ένα πάντρεμα πρωτοφανές στα χρονικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Μαζιώτης επικρίνει τους αναρχικούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για τις υποσχέσεις του σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, λέγοντας ότι καταπάτησαν τις ίδιες τους τις αρχές και επισημαίνει:

«Όμως ακόμα και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από θέση τακτικής, καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ’ αυτό δεν δικαιολογεί την ψήφο και την καταπάτηση των επαναστατικών αναρχικών αρχών. Γιατί οι διεκδικήσεις κερδίζονται με αγώνες, όπως έχει δείξει η ιστορία του επαναστατικού κινήματος και όχι με παραχωρήσεις από την εκάστοτε εξουσία, η οποία για λόγους τακτικής, στην προκειμένη περίπτωση για λόγους αφομοίωσης του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, ξέρει να χρησιμοποιεί και το καρότο και αν χρειαστεί και το μαστίγιο. Η ψήφος αναρχικών στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εξαγορασμένη.

»Είναι γελοίο το φαινόμενο να διαδηλώνουν οι αναρχικοί παρέα με τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος που έχει συμμαχήσει με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, στην επέτειο των Ιμίων, ενάντια στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Τελικά, σε αντίθεση με ότι έχει δείξει η ιστορία, όπου τα κινήματα έκαναν αντιφασιστικό αγώνα και μάλιστα ένοπλο αντιφασιστικό αγώνα -όπως οι αναρχικοί στην Ισπανία το 1936-και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις, το κράτος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ακροδεξιών ΑΝΕΛ, είναι “αντιφασιστικό”!! Όπως “αντιφασιστική” ήταν και η κυβέρνηση Σαμαρά που έβαλε στη φυλακή τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής!!»

Και συνεχίζει ο Ν.Μαζιώτης: «Όπως έχω πει στο κείμενο “Την λύση δεν τη δίνουν οι εκλογές αλλά ο ένοπλος λαός”, ο χρόνος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα είναι βραχύβιος και θα ακολουθήσει την τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων Σαμαρά και Παπανδρέου. Γιατί θα αποσυντεθεί και θα καταρρεύσει από το βάρος των αντιφάσεων και την αθέτηση των προεκλογικών της διακηρύξεων, μη μπορώντας να σηκώσει την ευθύνη της πολιτικής που θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει και των συμβιβασμών με τους δανειστές και την υπερεθνική οικονομική ελίτ. Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, για την μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή, τί πολιτικές εφεδρείες μπορεί να διαθέσει το σύστημα για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα».

Το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα τονίζει, δε, ότι «ήδη οι διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης το ίδιο βράδυ των εκλογών, δια στόματος του νέου πρωθυπουργού Τσίπρα, ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με τους δανειστές και την  υπερεθνική οικονομική ελίτ, προμηνύει τους επερχόμενους συμβιβασμούς. Γιατί μέση επιλογή ανάμεσα στη ρήξη και στην υποταγή δεν υπάρχει. Και αφού δεν θα έρθει η νέα κυβέρνηση σε ρήξη, αναγκαστικά θα υποταχτεί. Αποδεικνύεται αυτό που έχουμε πει ως Επαναστατικός Αγώνας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κανένα καθεστωτικό κόμμα, δεν επιθυμεί πόλεμο με την υπερεθνική ελίτ και τους δανειστές και ότι μοναδικό τους μέλημα είναι η εξουσία, να γλείψουν από την πίτα της εξουσίας».

Και ο Νίκος Μαζιώτης καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η επαναστατική διαδικασία θα δώσει λύση στα δεινά που προκάλεσε η καπιταλιστιή κρίση. «Χρέος λοιπόν όλων των αγωνιστών, χρέος του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, χρέος όλων μας, είναι να  εργαστούμε για τη δημιουργία επαναστατικού κινήματος για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους και να εκμεταλλευτούμε την πολιτική χρεωκοπία  των γελοίων του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα του πολιτικού συστήματος» τονίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.