Βατές αποστολές για τους πρώτους, κρίσιμες για τη σωτηρία

http://www.star-fm.gr/wp-content/uploads/2014/10/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%B1%CF%82-32-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.jpgΗ αλήθεια είναι, πως μετά από 15 αγωνιστικές, έστω κι αν χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμη μέχρι τη λήξη τους, τα δύο πρωταθλήματα του Βορρά έχουν

κατά βάση ξεκάθαρα φαβορί για την υπόθεση της ανόδου. Εκτός αυτού, έχει αποδειχθεί ότι οι ομάδες της κορυφής δύσκολα βρίσκουν ικανό ανταγωνιστή, και η περίπτωση αυτή συνήθως βρίσκει εφαρμογή στα μεταξύ τους ματς. Τουλάχιστον, αυτή η εντύπωση έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να θεωρείται πως, αργά ή γρήγορα, η άνοδός τους θα επικυρωθεί και μαθηματικά. Στη “μάχη” της σωτηρίας, όμως, τίποτα δεν έχει κριθεί, ούτε υπάρχει ως επί το πλείστον, κάποια ξεκάθαρη κατάσταση. Φαίνεται, πως σε αυτό το πεδίο η αγωνία θα βρίσκεται στο κατακόρυφο, μέχρι το φινάλε.

Ξεκινώντας από τον πρώτο όμιλο, Λάρισα και Αίολος Αστακού θέλουν να συνεχίσουν την εκπληκτική τους πορεία, υποδεχόμενοι τον Πρωτέα Γρεβενών και τη Βόνιτσα. Μπορεί οι τελευταίοι να παλεύουν να βρουν μεγάλα αποτελέσματα που θα αρχίζουν να τους βγάζουν από τη δύσκολη θέση, και η ομάδα των Γρεβενών να βρίσκεται εσχάτως σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο πρώτος λόγος ασφαλώς είναι στην πλευρά των γηπεδούχων. Το ίδιο ισχύει και για την Καστοριά, η οποία βέβαια δοκιμάζεται σε δυσκολότερη αποστολή, ταξιδεύοντας στην Κοζάνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τοπικούς Διοσκούρους, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν “κατακερματίσει” τον Ηρακλή, στο τοπικό ντέρμπι.

Ο τελευταίος, θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες, παίζοντας στην Καρδίτσα, με την τοπική ομάδα όμως να θέλει, όπως και οι Διόσκουροι την προηγούμενη εβδομάδα, ένα αποτέλεσμα που θα την φέρει πάνω από τη “ζώνη” του υποβιβασμού και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή της. Ίσως το γεγονός, ότι ο στόχος της ανόδου έχει γίνει σχεδόν απαγορευτικός για τους παίκτες του Τζιλίνη, παίξει το δικό του ρόλο, όχι μόνο απόψε, αλλά και για όσες ομάδες έχουν στόχο την παραμονή. Ίδιο σκοπό έχει και η Νίκη Βόλου, η οποία θα φιλοξενήσει τη Μελίκη, σε ένα ματς με αρκετά λεπτές ισορροπίες, καθώς ακόμη και η μέχρι πριν λίγο καιρό “καλπάζουσα” ομάδα του Ασλανίδη, μπορεί να βρεθεί σε περιπέτειες.

Τη δική του… κυριαρχία στην τέταρτη θέση θέλει να συνεχίσει να κατέχει το Αγρίνιο, το οποίο θέλει να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τη Σιάτιστα, έχοντας αφήσει την περασμένη εβδομάδα θετική εικόνα στην Καστοριά, παρά την ήττα. Τέλος, να αποδράσει από την Έδεσσα θέλει η Μεταμόρφωση Βόλου, προκειμένου και αυτή να αρχίσει να απομακρύνεται όσο πιο γρήγορα μπορεί από την “ουρά”, αν και θα πρέπει να προσέξουν, μιας και οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού κάποια στιγμή θα δείξουν τον απαραίτητο “εγωισμό”, προκειμένου να πάρουν επιτέλους την πρώτη τους νίκη.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Βορρά:

Αλκαζάρ 17.00 Λαρίσα 1964-Πρωτέας Γρ. Κοϊμτζόγλου-Μανιός (Μπεκιάρης)

Ν. Ιωνία Μαγν. 18.00 Νίκη Βόλου-Μελίκη Παπανικολάου-Σαρακενίδης (Μόρφη Γ)

Βόνιτσας 17.00 Αίολος Αστακού-Βόνιτσα Τζαμάκου-Ζιώγας (Κανελλόπουλος)

ΔΑΚ Έδεσσας 18.00 Πανεδεσσαϊκός-Μεταμόρφωση Β. Σιταρίδης-Μαραθιώτης (Ελευθεριάδης)

ΔΑΚ Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Σιάτιστα Σοφιανόπουλος-Τσακαλογιάννης (Αθανασίου)

ΔΑΚ Κοζάνης 18.00 Διόσκουροι Κοζ.-Καστοριά Δαμίγος-Κουκουλεκίδης (Βόντζας)

Καρδίτσας 18.00 Καρδίτσα-Ηρακλής Κοζ. Φουτζήλας-Γαζέτας (Τέγα)

Η βαθμολογία σε 15 αγώνες:
1. ΑΕΛ 30 (15-0)
2. Αίολος Αστακού 29 (14-1)
3. Καστοριά 27 (12-3)
4. Αγρίνιο 25 (10-5)
5. Μελίκη 22 (7-8)
6. Ηρακλής Κοζάνης 22 (7-8)
7. Πρωτέας Γρεβενών 22 (7-8)
8. Μεταμόρφωση Βόλου 21 (6-9)
9. Νίκη Βόλου 21 (6-9)
10. Διόσκουροι Κοζάνης 21 (6-9)
11. Καρδίτσα 21 (6-9)
12. Σιάτιστα 20 (5-10)
13. Βόνιτσα 19 (4-11)
14. Πανεδεσσαϊκός 15 (0-15)

Ραφαήλ Αλαγάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.