Στόχος η προνομιακή προβολή των tweets
google-twitterΤο Twitter υπέγραψε συμφωνία με την Google που θα επιτρέψει την αύξηση της προσέλευσης χρηστών στο δίκτυό του, δήλωσε ο πρόεδρός του Ντικ Κοστόλο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg News, η συμφωνία αφορά μια αυτόματη αναφορά του συνόλου των περιεχομένων που δημοσιεύονται στο Twitter από τη Google.

Οι δύο όμιλοι είχαν ήδη συνάψει παρόμοια συμφωνία μεταξύ 2009 και 2011. Σύμφωνα με σημείωση της Deutsche Bank, η Google πλήρωνε τότε 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο Twitter, που τότε είχε 80 εκατομμύρια χρήστες έναντι 288 εκατομμυρίων που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το Google Search εγγράφει στη λίστα σήμερα ορισμένα προφίλ προσωπικοτήτων στο Twitter, καθώς και τα μηνύματα για τα πιο δημοφιλή θέματα, κάτι που φέρνει στο δίκτυο αντίστοιχα 200 εκατoμμύρια και 75 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως, αναφέρει η τράπεζα.

Μια αυτόματη και πλήρης αναφορά στο Google Search, δύναμης 1,5 με 2 δισεκατομμυρίων χρηστών, μπορεί να υπερπολλαπλασιάσει αυτού του είδους την κυκλοφορία.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Twitter να διευρύνει το κοινό του και ταυτόχρονα να έχει καλύτερη κερδοφορία, ώστε να αμβλύνει τους φόβους για τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, ο όμιλος Twitter είχε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των χρηστών, με μόνο τέσσερα εκατομμύρια νέους χρήστες, ύστερα από 13 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο η κερδοφορία δείχνει να βελτιώνεται, με τον κύκλο εργασιών να διπλασιάζεται το τρέχον τρίμηνο και στο σύνολο του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.