ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΔΟΥΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

τσαβεζΜε αποσταθεροποίηση απειλείται η κυβέρνηση Μαδούρο στην Βενεζουέλα, μετά τους ισχυρισμούς του πρώην υπεύθυνου της προσωπικής ασφάλειας του Χιούγκο Τσάβες ότι ο εκλιπών πρόεδρος πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου του 2012 και όχι στις 5 Μαρτίου του 2013, δηλαδή δύο μήνες πριν το ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Αυτό αποκαλύπτει ο τέως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας – Με μήνυμά του στο Twitter χαρακτηρίζει «ξεδιάντροπους» τους αξιωματούχους που προέβησαν στην απόκρυψη του θανάτου του ηγέτη της χώρας

Ο 40χρονος αντισυνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Λίμσι Βιγιαφάνα Χοσέ Σαλασάρ, που μετά το θάνατο Τσάβε απέδρασε στις ΗΠΑ. Ενώπιον των αμερικανικών αρχών, κατέθεσε, ότι ο θάνατος του προέδρου της Βενεζουέλας, απεκρύβη από όλους – και τις αρχές και την οικογένειά του – και πως πέθανε πραγματικά στις 30 Δεκεμβρίου του 2012, ώρα 19:32.

Πριν δύο μήνες, μάλιστα, ο πρώην επικεφαλης της ασφάλειας του Τσάβες, αποκάλυψε το στοιχείο αυτό στον Γκιγέρμο Κότσες, τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών (ΟΑS). Και ο Κότσες ανάρτησε πριν λίγες ημέρες μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας:

«Ο Σαλασάρ μου επιβεβαίωσε πως ο Τσάβες πέθανε στις 7.32 το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2012. Πόσα ψέματα είπαν προκειμένου να αποκρύψουν τον θάνατό του, οι ξεδιάντροποι!».

Η φήμη αυτή είχε κυκλοφορήσει πάντως στην Βενεζουέλα και σε όλη την Λατινική Αμερική, από την περίοδο που ο Τσάβες έδινε μάχη για τη ζωή του, κόντρα στον καρκίνο και νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Κούβας.

Οπως επισημαίνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αν οι ισχυρισμοί του Σαλασάρ, αποδειχτούν αληθινοί, θα ακυρωθούν δεκάδες νόμοι που πέρασε η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο – που διαδέχθηκε τον Τσάβες – μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.