Στρατούλης: Δεν θα αποδεχτούμε τα απαιτούμενα της τρόικας για τις συντάξεις
στρατουλης
Τη θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των μεγαλοοφειλετών του ασφαλιστικού συστήματος, που μέχρι τώρα φυλάσσονταν ως επτασφράγιστο μυστικό προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλη με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Σκοπεύουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και να αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να εισπράξουν τα ασφαλιστικά ταμεία τα οφειλόμενα από αυτούς» σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται καμία μείωση στις συντάξεις και δηλώνει πιστός μέχρι τελευταίου γράμματος στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά τα προαπαιτούμενα της τρόικας για την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τις κατώτατες συντάξεις, για μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και για κατάργηση των προώρων συνταξιοδοτήσεων πριν από τα 62 για τις εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα ΑμεΑ, για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και για τους παλιούς ασφαλισμένους πριν από το 1983.

«Τα μνημόνια τα κατάργησε ο λαός με την ψήφο στις 25 Γενάρη. Επιπλέον, βασικός στόχος μας είναι η αποκατάσταση του δημόσιου-καθολικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων του νόμου 3863/2010. Τέλος, θα βάλουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με προοπτική τη σταδιακή αποκατάστασή τους με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτ’ απ’ όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στην κατεύθυνση αυτήν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ» είπε.

Για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα επέμβει με στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών, με θεσμοθετημένη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με τη νομική κάλυψη των ελεγκτών από ασύδοτους και θρασύδουλους εργοδότες». «Διαθέτουμε τη βούληση για πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Δεν έχουμε καμία πολιτική υποχρέωση στους μεγαλοοφειλέτες τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων είπε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες των Ταμείων. Ξεκαθάρισε ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν γιατί «κεντρικό σημείο της πολιτικής είναι η κατάργηση μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες μειώνονται συνεχώς οι κύριες-επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.