σοιμπλεΤελεσίγραφο έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πριν από λίγο ότι

κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή για διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική.

«Το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η αποστολή της Τρόικα είναι η επόμενη αξιολόγηση. Είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά παράταση του προγράμματος θα δοθεί μόνο με καθαρή δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί για μεταρρυθμίσεις. Ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος δεν έχει τεθεί από την πλευρά της Ελλάδας» ηταν η δήλωση-φωτιά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτα όρια της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας»! πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, φράση που παραπέμπει σε τελεσίγραφο Σόιμπλε προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται» είπε.

Όπως είπε στη συνέχεια, η ΕΕ είναι έτοιμη να παρέχει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αν και η χώρα «δεν έχει ζητήσει παράταση του ελληνικού προγράμματος».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.