katroygkalos -skaiΤην άμεση επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων, που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων και η πρόσληψή τους θα γίνει εντός μηνός.

Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως πρόκειται για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Στην ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015 και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.

Πάντως, σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, όμως δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.


news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.