RAKINTZHSΤραγουδιστές της ελληνικής pop, που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του ’90, μας αποδεικνύουν ότι είναι ακόμα εδώ και συνεχίζουν να ξεσηκώνουν το κοινό με το ίδιο κέφι και ενέργεια που μοιάζει αστείρευτη.

Tι κι αν έχουν περάσει 20 και πλέον χρόνια, τι κι αν τότε ήταν κατά μερικές δεκαετίες νεότεροι, τι κι αν πολλοί νόμιζαν πως ξεχάστηκαν, αρκετοί από τους πιο επιτυχημένους έλληνες τραγουδιστές του pop τραγουδιού εκείνης της εποχής, έχουν κάνει ένα δυναμικό comeback, εισπράττοντας για ακόμη μια φορά την προτίμηση και την αγάπη του κόσμου.

Kαι δεν αναφερόμαστε φυσικά, στους τραγουδιστές εκείνους που είχαν συνεχή παρουσία στη δισκογραφία, στις μουσικές σκηνές, στα ΜΜΕ μέχρι σήμερα, αλλά σε εκείνους που για ένα μεγάλο διάστημα «χάθηκαν» από το… οπτικό πεδίο του ευρύτερου κοινού.

Η επιτυχία -και το πλήθος- των live εμφανίσεων που πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό σε clubs και μουσικές σκηνές της Αθήνας μερικοί φημισμένοι pop τραγουδιστές των 90s μπορεί σε κάποιους να προκαλεί έκπληξη, ενώ για άλλους να θεωρείται αναμενόμενη. Το σίγουρο είναι πως κάθε στοιχείο που συνέθετε το σκηνικό των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, μόνο με τη γλυκιά χαρά της νοσταλγίας μπορεί συνοδευτεί.

Έτσι, πλήθος κόσμου συρρέει να απολαύσει, να χορέψει και να διασκεδάσει με την ίδια ίσως και μεγαλύτερη διάθεση με γνωστά pop hit των 90s. Με τραγούδια ανάλαφρα, χαρούμενα και με ρομαντική αθωότητα, που οι σημερινοί 30άρηδες -και άνω- άκουγαν σε κασέτες της εποχής (τις οποίες ηχογραφούσαν μανιωδώς) και video clip των οποίων παρακολουθούσαν ανελλιπώς στα μουσικά κανάλια εκείνης της δεκαετίας.

Ένα από τα ορατά παραδείγματα των παραπάνω είναι τα live που πραγματοποιούν αρκετά συχνά στο ιστορικό Κύτταρο η Πωλίνα και ο Κώστας Μπίγαλης (δυο τραγουδιστές που είχαμε δει ως ντουέτο στο τραγούδι «Ανησυχώ» του 1992), ενώ ετοιμάζεται και ένα δυνατό comeback του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου στον ίδιο χώρο και με την ίδια παρέα, καθώς και ο Μιχάλης Ρακιντζής που επιστρέφει συχνά πυκνά στο Gagarin 205 και αλλού. Την προσοχή μας τράβηξαν και οι εμφανίσεις του Διονύση Σχοινά, ο οποίος επέστρεψε στη σκηνή αλλά και με καινούριο τραγούδι, έπειτα από ένα διάλειμμα αρκετών χρόνων, όπως συνέβη και με τον Λάμπη Λιβιεράτο ο οποίος πρόσφατα μάλιστα μας παρουσίασε και το νέο του τραγούδι, ενώ τον είδαμε και πάλι στη σκηνή παρέα με ακόμη έναν «συνήθη ύποπτο» των 90s τον Θάνο Καλλίρη, για να μας θυμίσουν κάτι από τα παλιά. Επιπλέον, δυο shows της ελληνικής τηλεόρασης βοήθησαν την επιστροφή δυο ακόμα τραγουδιστών που είχαν μείνει βαθιά στο υποσυνείδητο του κοινού, αυτή των Γιάννη Σαββιδάκη και Τριαντάφυλλου, αλλά και της Μαντώ, σε προηγούμενη σεζόν.

Μπείτε λοιπόν στη χρονοκάψουλα χωρίς ενοχές, και αφεθείτε σε αυτό το κεφάτο ταξίδι στα χρόνια της ανεμελιάς, των αναμνήσεων, των ήχων και των εικόνων…

«Στοιχηματίζω» πως εκείνα «Τα κορίτσια ξενυχτάνε» ακόμα και όλες «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες, χοντρές» συνεχίζουν να παίζουν «Μπιρίμπα» και να λικνίζονται στου «Αιγαίου τα μπλουζ» γιατί ο «Παλιός είναι αλλιώς»!

Τζωρτζίνα Ντούτση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.