Συνδέει την οικονομική βοήθεια με την καλή συμπεριφορά

τσιπραςΗ απόφαση της ΕΚΤ αυξάνει την πίεση σε οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παρατηρεί το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων
Για απόφαση που θέτει εκτός του προγράμματος ποσοτικής ελάφρυνσης την Ελλάδα μέχρι να λυθούν τα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές, ζήτημα που αφορά πρωτίστως τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το Bloomberg σχολίαζοντας τις ανακοινώσεις Ντράγκι σχετικά με την Ελλάδα για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Στο άρθρο με τίτλο «ο Ντράγκι στριμώχνει στη γωνία τον υποψήφιο κατά της λιτότητας» σημειώνεται ότι με την απόφαση της ΕΚΤ να θέσει όρια στην πρόσβαση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αφήνοντας εκτός την Ελλάδα για τουλάχιστον έξι μήνες αυξάνεται η πίεση σε οποιοδήποτε κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Πρόκειται για καρότο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα» δηλώνει ο επικεφαλής της στρατηγικής εξαγωγών της Bank of America Merrill Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης. «Η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα τον Ιούλιο αν υπάρξει συμφωνία. Αυτή είναι το καλύτερο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει η Ελλάδα» προσθέτει.


«Η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτή η πολιτική έχει αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο για να συμβεί αυτό να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Τα επιπρόσθετα ποσοτικά αποτελέσματα από την αγορά ελληνικών ομολόγων μπορούν να επιτευχθούν με την επιπλέον αγορά Ιταλικών ή Πορτογαλικών ή Γερμανικών ομολόγων» είχε δηλώσει πριν τις ανακοινώσεις Ντράγκι ο υψηλόβαθμος οικονομολόγος της Berenberg Bank Κρίστιαν Σουλτς.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.