Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε 9 ακόμα λόγους για να κάνετε το σεξ… «συνήθεια»!

σεξΤο σεξ πέρα από ευχαρίστηση και το δέσιμο με τον αγαπημένο σας, προσφέρει και άλλα πράγματα, που μόλις τα μάθετε θα συνειδητοποιήσετε τη μεγάλη προσφορά του στη ζωή σας και θα το εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και ανακαλύψτε 9 ακόμα λόγους για να κάνετε το σεξ… «συνήθεια».

Ενισχύει την καρδιοαγγειακή υγεία
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άντρες που έχουν ερωτική δραστηριότητα περισσότερο από δυο φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο από εκείνους, που έρχονται σε επαφή με τη σύντροφό τους λιγότερο από μια φορά το μήνα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η τακτική και συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, αυξάνει τα επίπεδα του αντισώματος της ανοσοσφαιρίνης, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού, με αποτέλεσμα το σώμα να οχυρώνεται καλύτερα απέναντι σε ιούς και μικρόβια.

Μειώνει το στρες
Όσο το στρες επηρεάζει τη ζωή σας, μην το αφήσετε να ρίξει και την ερωτική σας διάθεση, αλλά αντιθέτως, «χρησιμοποιήστε» το σεξ, σαν έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο για να διαχειριστείτε το στρες καλύτερα και να αποσυμφορηθείτε από την πίεση και το άγχος της ημέρας.

Ανακουφίζει από τον πόνο
Αν μέχρι τώρα θεωρούσατε τον πονοκέφαλο δικαιολογία για να μην κάνετε σεξ, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε πως τα στοιχεία έχουν αλλάξει και το σεξ είναι έχει αναλγητική δράση απέναντι στον πονοκέφαλο. Η αυξημένη παραγωγή (μέχρι και πέντε φορές περισσότερο) ενδορφίνης τη στιγμή του οργασμού, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους πόνους και να ανακουφίσει αποτελεσματικά από τις ενοχλήσεις.

Προσφέρει μακροζωία
Ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού ενισχύει την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού, βοηθά στην ανασύνταξη των ιστών και διατηρεί το δέρμα σε καλή και υγιή κατάσταση. Μιλώντας με αριθμούς, οι άντρες που έχουν δυο οργασμούς την εβδομάδα, ζουν περισσότερο από εκείνους που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα μια φορά ανά μερικές –μόνο- εβδομάδες.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος
Δεδομένου ότι αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, κατά συνέπεια επιταχύνεται και η κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τα ζωτικά όργανα. Καθώς λοιπόν, νέο αίμα φτάνει στα όργανα και αποσύρεται το παλιό, την ίδια στιγμή αποβάλλονται και τοξίνες και άλλα στοιχεία που βρίσκονται στο αίμα και ενισχύουν το αίσθημα της κόπωσης.

Κοιμάστε καλύτερα
Αν παρατηρήσετε οι ίδιοι τον ύπνο που βιώνετε μετά από την ερωτική συνεύρεση με το σύντροφό σας, τότε θα έχετε διαπιστώσει πόσο καλός και ποιοτικός είναι. Η σημασία δε, του καλού ύπνου στη ζωή του ατόμου είναι γνωστή, αφού παίζει καίριο ρόλο στη συνολική υγεία, αλλά και τη διάθεση του ατόμου.

Είναι φυσική άσκηση
Αν βρίσκετε το γυμναστήριο βαρετό ή αντιμετωπίζετε δυσκολία να βρείτε χρόνο να κάνετε γυμναστική στο σπίτι, τότε ένας καλός τρόπος να γυμναστείτε, που σίγουρα δεν θα βαρεθείτε, είναι η ερωτική συνεύρεση με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. Είναι γνωστό άλλωστε πως το τακτικό σεξ, προσφέρει στη φυσική σας κατάσταση, ενώ μισή ώρα ερωτοτροπιών μπορεί να κάψει περισσότερο από 80 θερμίδες!

Ανεβάζει τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης
Η τεστοστερόνη, εκτός από το ρόλο που παίζει όσον αφορά την ερωτική διάθεση στους άντρες, βελτιώνει και την κατάσταση των μυών και των οστών, διατηρεί την καρδιά υγιή και ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Στις δε γυναίκες, τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων τις προστατεύουν από ασθένειες και αδυναμία της καρδιάς, ενώ παίζουν ρόλο και στη μυρωδιά του γυναικείου σώματος.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.