Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο «σύστημα» προστατών στους επώνυμους της Στ΄ πτέρυγας Κορυδαλλού

21 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Κι άλλο θύμα είχε ζητήσει προστασία από δράστη δολοφονιών – Πως η πτέρυγα των vip έγινε το «μέλι» για τους βαρυποινίτες – Η προειδοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

FYLAKESΔεκάδες υποψήφια θύματα για … μαζικές εκβιάσεις φέρεται ότι είχαν βρει πολλοί ποινικοί κρατούμενοι -πέρα από την ομάδα των πρόσφατα κατηγορηθέντων βαρυποινιτών- στην Στ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίζονταν κρατούμενοι για οικονομικά σκάνδαλα αλλά και σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό διακύβευμα.

Η ανάγκη «κάθαρσης» στην δημόσια ζωή και η φυλάκιση πολιτικών-κρατικών παραγόντων και επιχειρηματιών, φέρεται να αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία σε ποινικούς που καραδοκούσαν ν’ αρχίσουν απειλές και να εφαρμόσουν νέο σύστημα εκβιάσεων, αυτή την φορά μέσα στην ίδια την φυλακή! Ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από «επώνυμους» ή πλούσιους ιδιώτες για να μην σκοτώσουν τους ίδιους ή μέλη της οικογένειάς τους. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι από τις αρχές του 2011 σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κορυδαλλού σε έγγραφο τους αναφερόταν στις εκτεταμένες σχέσεις ποινικών και αντιεξουσιαστών, μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» πέρα από τον Γιάννη Σμπώκο – (η υπόθεσή του αναδείχθηκε στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ) θύμα τέτοιου είδους εκβιασμού είχε πέσει νωρίτερα και επιχειρηματίας που κατηγορείται για σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών και ο οποίος προ μερικών εβδομάδων ζήτησε άρον-άρον μετακίνησή του από την Στ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ποινικός που τον προσέγγισε είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, απαγωγή επιχειρηματία και δεν ανήκει στον κύκλο των προσφάτως 37 κατηγορηθέντων.

Ο εν λόγω ποινικός φέρεται ότι ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμοιβή για να μην δολοφονήσει μέλη της οικογένειας του κρατουμένου. Ο εν λόγω ιδιώτης μετακινήθηκε πράγματι σε άλλη πτέρυγα αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο, σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να μην έχει το «προνόμιο» εργασίας στο ιατρείο των φυλακών.
Σύμφωνα με αναφορές άλλων κρατουμένων η «πώληση προστασίας» στην Στ’ Πτέρυγα είχε καταλήξει σε κανόνα. Με τους βαρυποινίτες να την πολιορκούν και να μην αφήνουν κανέναν από τους κρατουμένους «ανενόχλητο».

Οσον αφορά τις σχέσεις ποινικών και αντιεξουσιαστών, που τώρα φαίνεται να γίνεται αντιληπτή σε όλη της την έκταση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν προ τετραετίας σε έγγραφό τους: «υπάρχει επισημοποίηση του αρραβώνα και την εξέλιξή του σε γάμο της ποινικής παραβατικότητας με την αντισυστημική αντιεξουσιαστική δράση και τρομοκρατία. Για τον αρραβώνα αυτόν και την εξέλιξή του είχαμε έγκαιρα ενημερώσει και καταθέσει την πρότασή μας για την αντιμετώπισή του».

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2015 at 22:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply