norman-garageΤα πρώτα πλάνα από τον χώρο στάθμευσης στο κατάστρωμα 3 και 4 του Norman Atlantic δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζουν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορέσουν σύντομα να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, πώς ξέσπασε η φωτιά και γιατί επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.
Τα επίπεδα οξυγόνου είναι καλά και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μειωθεί στο μισό, ωστόσο οι συνθήκες δεν είναι 100% ασφαλείς για να προχωρήσουν οι έρευνες.

Το πρώτο πόρισμα αναφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε στα καταστρώματα 3 και 4 και εξαπλώθηκε προς τα πάνω, αφού τα καταστρώματα 1 και 2 βρέθηκαν άθικτα.
Τα πρώτα πλάνα από τα κατεστραμμένα γκαράζ του πλοίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το site το brindisioggi.it



Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, η οποία προΐσταται των ερευνών, οι τρεις Έλληνες νεκροί, Γεράσιμος Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Κουφόπουλος και Νικόλαος Παράσχης, απεβίωσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω πνιγμού, απόρροια του «σοκ», που υπέστη ο οργανισμός τους όταν βρέθηκαν στα παγωμένα νερά.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση του περιεχομένου των δύο «μαύρων κουτιών» του πλοίου που έχουν ανασυρθεί, αλλά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.
Είκοσι τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, οι αγνοούμενοι είναι 18, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των ιταλικών αρχών.

mixanitouxronou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.