συριζαΚατάργηση Πανελλαδικών Α’, Β’ Λυκείου, ανάκληση των διαγραφών φοιτητών, επαναφορά ασύλου, οι αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ για Παιδεία. Αντιδράσεις ΝΔ για την κατάργηση ΑΣΕΠ.
Σε ενδοσχολικές και όχι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου τον Ιούνιο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια μόνο από τις ριζικές και άμεσες αλλαγές στην Εκπαίδευση που προανήγγειλε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Καλαμαρά, σε συνέντευξή της στον Alpha 989.
Λύκειο

Ενδοσχολικές και όχι Πανελλαδικές προαγωγικές εξετάσεις στην Α΄ και Β΄Λυκείου από εφέτος τον Ιούνιο.
Τα θέματα θα τα επιλέξουν οι διδάσκοντες.
Θα καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων ως δεξαμενή υποχρεωτικής άντλησης του 50% των θεμάτων.
Δεν θα μετρήσει ο βαθμός των πρώτων δύο τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για τους υποψήφιους του 2016
Καμία αλλαγή για τους εφετινούς μαθητές της Γ΄Λυκείου
Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου της χρονιάς 2015-2016 θα εξεταστούν στα μαθήματα που έχουν προετοιμαστεί. Θα μπορούν όμως να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους σχολές και τμήματα περισσότερα από 2 ή 3 επιστημονικά Πεδία.
Πρόσβαση στα Παιδαγωγικά τμήματα από όλα τα Πεδία.
Πρόσβαση στις Θετικές, Τεχνολογικές και τις επιστήμες Υγείας από την 3η ομάδα Πρασανατολισμού
Δεν θα ξεκινήσει από εφέτος η ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
Επαναλειτουργία, από την επόμενη σχολική χρονιά, των τομέων και των ειδικοτήτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έχουν καταργηθεί

Πανεπιστήμια

Νέος νόμος Πλαίσιο
Κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρύματος
Κατάργηση του χρονικού ορίου φοίτησης, (ν+2)
Επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου
Επανασύσταση συλλογικών Οργάνων με τη συμμετοχή και των φοιτητών με ποσόστωση
Ανάκληση των διαγραφών φοιτητών, όπου έχουν γίνει

Προσωπικό Εκπαίδευσης

Επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων και διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια
Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, σε όλες τις βαθμίδες.
Κατάργηση του ΑΣΕΠ

Ειδικά για τον ΑΣΕΠ, η κ. Καλαμαρά, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο δήλωσε ότι μέχρι να βρει ένα νέο «διαγωνισμό ΑΣΕΠ», ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάνει μόνιμες προσλήψεις από τους εναπομείναντες επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008 και στη συνέχεια οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση την προϋπηρεσία.
Ν.Δ: Θα αντικαταστήσουν τον ΑΣΕΠ με στρατό υμετέρων

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΑΣΕΠ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. Η Εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο με στρατό υμετέρων. Μετά τη χυδαία προσβολή προς τους Ελληνες που εκτόξευσε ο κ. Τσίπρας από τη Ρόδο, τώρα το σχέδιο του διχασμού περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματικές προσλήψεις. Οι Ελληνες δεν θα το επιτρέψουν».
Σύμφωνα με την κ. Καλαμαρά, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, η αποδέσμευση και αυτονομία του Λυκείου, η 12χρονη υποχρεωτική μέση εκπαίδευση και η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.