“Θα πάτε στην κόλαση”

ισλαμΣυνεχίζονται οι ταραχές για το σκίτσο του Μωάμεθ στο τελευταίο τεύχος το Charlie Hebdo, σε Αφρική και Μέση Ανατολή. “Θα πάτε στην κόλαση, Γάλλοι δημοσιογράφοι” έγραψαν στον τοίχο του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου της Γάζας

Τρεις εκκλησίες πυρπολήθηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Νίγηρα, Νιαμέι, και η πρεσβεία της Γαλλίας στην πρωτεύουσα του Νίγηρα κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να “αποφεύγουν οποιαδήποτε έξοδο”, καθώς οι ταραχές για τη γελοιογραφία του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκε από την εβδομαδιαία γαλλική σατιρική εφημερίδα “Charlie Hebdo” επεκτείνονται σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων αυτή του καθεδρικού ναού, έπειτα από μια πρώτη βίαιη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου

“Πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη σύνεση, να αποφεύγεται οποιαδήποτε έξοδος”, γράφει η πρεσβεία στον ιστότοπό της. Πολλά πρακτορεία της γαλλικής επιχείρησης στοιχημάτων Pari mutuel urbain (PMU) και καταστήματα της γαλλικής τηλεφωνικής εταιρείας Orange υπέστησαν ζημιές σήμερα στην πόλη, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πετροπόλεμος με τους διαδηλωτές

Στο μεταξύ περίπου 100 αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής ταραχών, εξοπλισμένοι με κράνη και ασπίδες, προστάτευαν στις 12:45 (τοπική ώρα, 13:45 ώρα Ελλάδας) τον καθεδρικό ναό της Νιαμέι, αποφεύγοντας τις πέτρες που πετούσαν διαδηλωτές, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος είδε να πυρπολούνται αρχικά δύο και στη συνέχεια μια τρίτη εκκλησία. Νεαροί οπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς ή κασμάδες περιφέρονται εξάλλου σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ίδιο ανταποκριτή.

ισλαμΑπειλές κατά των σκιτσογράφων της Charlie Hebdo

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι κάλυψαν τον τοίχο του γαλλικού πολιτιστικού κέντρου της Γάζας με συνθήματα που προειδοποιούν τους δημοσιογράφους της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό ότι τους περιμένει η “κόλαση”, μετά τη δημοσίευση ενός νέου σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ.

“Θα πάτε στην κόλαση, Γάλλοι δημοσιογράφοι”, έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του κέντρου το οποίο έχει κλείσει προς το παρόν αφού δέχτηκε δύο επιθέσεις από ισλαμιστές.

Μια πηγή προσκείμενη στο πολιτιστικό κέντρο εξέφρασε “ανησυχία για αυτήν την επικίνδυνη ενέργεια” και ζήτησε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία.

Νωρίς το πρωί αστυνομικοί εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και στον δρόμο όπου βρίσκεται.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τον βανδαλισμό.

ισλαμΟι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Γάζας, μεταξύ των οποίων και η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, έχουν καταδικάσει τη νέα “πρόκληση” εκ μέρους του Σαρλί Εμπντό αλλά και την επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους στο Παρίσι.

 

 

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.