modeloΗ καλλονή Merve Büyüksaraç βρήκε αστείο το ποίημα «The Master’s poem», που επικρίνει τον Ερντογάν, το ανάρτησε και κατέληξε στον ανακριτή.

Η Merve Büyüksaraç, Μις Τουρκία 2006, ένα από τα διασημότερα μοντέλα της Τουρκίας και πολυφωτογραφημένη στην έκδοση της Vogue, οδηγήθηκε για ανάκριση κατηγορούμενη για προσβολή του Προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το «έγκλημά» της διεπράχθη στα social media!

Το μοντέλο που είναι συγγραφέας και σχεδιάστρια βιομηχανικού σχεδίου, χρησιμοποίησε το σατιρικό ποίημα «The Master’s poem», το οποίο δημοσιεύθηκε σε γνωστό περιοδικό, αναρτώντας το στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram. Το επίμαχο ποίημα είναι εξαιρετικά επικριτικό για τον Ερντογάν και χρησιμοποιεί με καυστικό, σατιρικό τρόπο στίχους από τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

Η αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας της Hurriyet, αναφέρει ότι η Büyüksaraç κατέθεσε χαρακτηριστικά πως «ίσως αναδημοσίευσε ένα ποίημα» από το περιοδικό Uykusuz. Το μοντέλο δήλωσε ότι το διέγραψε ελάχιστα λεπτά μετά την ανάρτηση, αφού ενημερώθηκε από φιλικό της πρόσωπο ότι αυτή η ανάρτηση μπορεί να τη βάλει σε μπελάδες, αφού τέτοιου είδους μπορεί να εγείρουν θέμα και να καταλήξουν σε δικαστική έρευνα- όπως κι έγινε.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τον τότε πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το μοιράστηκα μέσω του λογαριασμού μου επειδή το βρήκα αστείο», είπε, η Büyüksaraç που μπορεί να αφέθηκε ελεύθερη, αλλά ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.