Ο χειμώνας επιμένει

ΧΙΟΝΙΑΕπανέρχεται ο χιονίας στη χώρα μετά το «διάλλειμμα» του Σαββατοκύριακού με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ένα δύσκολο 48ωρο (Δευτέρα και Τρίτη) με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν, πάντως, περισσότερο αναμένεται να είναι αυτές της νησιωτικής Ελλάδας, Κυκλάδες-Κρήτη-νησιά Ανατολικού Αιγαίου ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από βορρά προς νότο.

Για σήμερα, Δευτέρα, αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά βροχές, περιμένουμε στην Αττική ενώ χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 7 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στο Δυτικό και Κεντρικό Αιγαίο σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Για την Τρίτη ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα θα είναι νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες και τα χιόνια να συνεχίζουν να πέφτουν – κατα περιόδους και με μεγαλύτερη ένταση – σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να είναι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ και τη θερμοκρασία να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένεται παγετός το πρωί στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη αναμένονται κυρίως βροχές και καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα της χώρας αλλά σταδιακά και αυτά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν καθώς θα υποχωρήσουν και οι βοριάδες με αποτέλεσμα να σημειωθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη τέλος θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νοτιανατολικά.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.