ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ

Το 2015 μας επιφυλάσσει τη δημιουργία νέων ουρανοξυστών που θα σηκώσουν το βλέμμα μας πολύ ψηλά στον ουρανό και βρίσκονται διάσπαρτοι στον κόσμο.

Το ύψος κάποιους τους φοβίζει κι άλλους τους εξιτάρει. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι οι παρακάτω ουρανοξύστες που αναμένεται να ολοκληρωθούν, δεν θα περάσουν απαρατήρητοι τη χρονιά που μας έρχεται. Το cnn.com τους συγκέντρωσε κι εμείς σας τους παρουσιάζουμε.

ADNOC Headquarters, Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ύψος: 342 μέτρα
Πρόκειται να στεγάσει τα γραφεία της ADNOC, της Εθνικής Εταιρίας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι και υψώνεται 342 μέτρα από το έδαφος.

OKO-South Tower, Μόσχα, Ρωσία, ύψος: 352 μέτρα
Μια γιγαντιαία κατασκευή πρόκειται να ολοκληρωθεί στη Ρωσία, με τον πύργο OKO να στεγάζει κυρίως γραφεία, αλλά και κατοικίες.

Forum 66 Tower 1, Shenyang, Κίνα, ύψος: 384 μέτρα
Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων που κατασκευάζεται στο Shenyang της βορειοανατολικής Κίνας. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται 2 πύργοι: ο Tower 1 θα έχει ύψος 384 μέτρα και ο Tower 2 351 μέτρα.

WWW.WIKIPEDIA.COM

Ουρανοξύστης Vostok
Vostok Tower, Μόσχα, Ρωσία, ύψος: 373,2 μέτρα
Στη Μόσχα ολοκληρώνεται και δεύτερο έργο, σχετικά κοντά από τον 21 μέτρα κοντύτερο ουρανοξύστη OKO-South Tower. Ο Vostok Tower είναι το ψηλότερο κτίριο στο ομοσπονδιακό συγκρότημα που έχει ξεκινήσει από το 2003.

Dalian Eton Place Tower 1, Dalian, Κίνα, ύψος: 383,1 μέτρα
Πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο σε ένα νέο συγκρότημα που κατασκευάζεται στην Κίνα. Σε αυτό θα υπάρξουν χώροι τόσο για γραφεία και εγκαταστάσεις διασκέδασης, όσοι και για διαμερίσματα.

Capital Market Authority Tower, Riyadh, Σαουδική Αραβία, ύψος: 385 μέτρα
Ετοιμάζεται να μπει στο νούμερο 2 της λίστας με τα υψηλότερα κτίρια της Σαουδικής Αραβίας μόλις ολοκληρωθεί, ακολουθώντας το νούμερο 1 στο οποίο βρίσκεται ο ουρανοξύστης Makkah Clock Royal στην ιερή πόλη της Μέκκα, στα 601 μέτρα ύψος.

Marina 101, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ύψος: 426,5 μέτρα
Στο Ντουμπάι βρίσκεται ήδη ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου (Burj Khalifa στα 829.8 μέτρα), αυτό, όμως, δεν το σταμάτησε από το να συνεχίσει τα φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα. Ο ουρανοξύστης Marina 101 θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που θα ολοκληρωθεί το 2015.

WWW.WIKIPEDIA.COM

432 park avenue

432 Park Avenue, Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες, ύψος: 425,7 μέτρα
Μπορεί το Ντουμπάι και η Σαγκάη να της… ρίχνουν, η Νέα Υόρκη, όμως, παραμένει στη λίστα με το τρίτο ψηλότερο κτίριο των Ηνωμένο Πολιτειών που θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Wuhan Center, Wuhan, Κίνα, ύψος 632 μέτρα
Μόλις ολοκληρωθεί το 2015, το Wuhan Center θα είναι το ψηλότερο κτίριο της κεντρικής Κίνας και το πρώτο στο Wuhan που θα ξεπερνάει το 400 μέτρα. Αλλά όχι για πολύ… Σε μερικά χρόνια οι εντυπωσιακοί Phoenix Towers και το Wuhan Greenland Center πρόκειται να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά.

Shangai Tower

Shangai Tower, Shangai, Κίνα, ύψος: 632 μέτρα
Ο εν λόγω ουρανοξύστης είναι αυτή τη στιγμή ο ψηλότερος της Κίνας και το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του κόσμου (μετά το Burj Khalifa στο Ντουμπάι). Όταν ανοίξει επίσημα το 2015 θα στεγάσει γραφεία, όπως κι ένα από τα πιο ψηλά ξενοδοχεία του κόσμου.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.