Οι 10 προδοσίες που κόστισαν περισσότερο στην ανθρώπινη ιστορία και έχρισαν τους προδότες ως πρόσωπα μισητά από όλους
ΙΟΥΔΑΣ
Ο Θουκυδίδης, πολλούς αιώνες νωρίτερα, θέλοντας να δείξει τι είναι προδότης έγραψε “Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει…”

Το μυαλό του Θουκυδίδη, δεν το έχει κανένας μας, ωστόσο αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

Ακολουθούν οι μεγαλύτερες προδοσίες της ιστορίας.

1. Η προδοσία του Εφιάλτη

 Ο Εφιάλτης μπορεί να μην είχε καμπούρα, όπως στη ταινία “300”, αλλά σίγουρα είναι ο γνωστότερος προδότης της αρχαιότητας και όλων των εποχών, αφού ήταν εκείνος που έδειξε τον δρόμο στους Πέρσες, για να περικυκλώσουν τους Σπαρτιάτες και να τους νικήσουν στις Θερμοπύλες.

2. Και εσύ τέκνον Βρούτε;

 Η προδοσία του Βρούτου στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος τον θεωρούσε παιδί του. Ήταν εκ των συνωμοτών της δολοφονίας του Ρωμαίου αυτοκράτορα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της Συγκλήτου.

3. Το φιλί του Ιούδα

 Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα ο πιο γνωστός, ίσως, προδότης όλων των εποχών, που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό για 30 αργύρια. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό φιλώντας τον, ενώ αργότερα αναφέρεται ότι μετανόησε και κρεμάστηκε.

4. Η προδοσία του Guy Fawkes

 Ο Guy Fawkes θεωρείται ότι πρόδωσε τους συμπατριώτες του όταν τάχθηκε στο πλευρό των Ισπανών, που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον βασιλιά Τζέιμς και να επαναφέρουν έναν Καθολικό βασιλιά στην Αγγλία. Από τότε η μορφή και η μάσκα του έχει γίνει σύμβολο της αναρχίας.

5. Ο Mir Jafar “πούλησε” τη χώρα του

 Κατά τη διάρκεια των επεκτατικών διαθέσεων της Μεγάλης Βρετανίας στην Ινδία ο Mir Jafar, που ήταν αρχηγός του στρατού στην περιοχή του Bengal εξανάγκασε τα στρατεύματά του να μην αντιδράσουν στην ξένη εισβολή. Σαν αντάλλαγμα η Αγγλία τον ανακήρυξε Nawab (κυβερνήτης) του Bengal.

6. Ο “τσαντισμένος” στρατηγός Benedict Arnold

 Κατά τη διάρκεια της Αμερικάνικης επανάστασης, ο στρατηγός Benedict Arnold ενοχλημένος από τους άλλους στρατηγούς που επωμίζονταν τα δικά του επιτεύγματα, αποφάσισε να προδώσει τον στρατό στους ΗΠΑ, στους Βρετανούς. Στη μνήμη των Αμερικανών είναι ένας από τους μεγαλύτερους προδότες του έθνους.

7. Vidkun Quisling το τσιράκι των Ναζί

 Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ο Vidkun Quisling πούλησε τη Νορβηγία, στους Ναζί, με αντάλλαγμα να γίνει Πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας του, όντας πρόθυμος να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα του χιτλερικού καθεστώτος. Μετά την πτώση του Ναζισμού εκτελέστηκε για την προδοσία του.

8. Paul Cole ή Harold Cole πρόδωσε τους Γάλλους και τους Άγγλους στους Ναζί

 Ο Cole ήταν ένας από τους ιδρυτές της Γαλλικής αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και μεγάλος υποστηρικτής της, ωστόσο τα κίνητρά του ήταν να πουλήσει τις υπηρεσίες και τις πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει στους Ναζί. Με τη λήξη του πολέμου συνελήφθη από Γάλλους και Άγγλους αγωνιστές και δολοφονήθηκε.

9. Ο Sidney Reilly, η έμπνευση του πράκτορα 007

 Ο Sidney Reilly, γνωστός και ως “Ace of Spies”, χρησιμοποίησε τις ξεχωριστές του ικανότητες να κατασκοπεύει και να προδίδει τα μυστικά που είχε συσσωρεύσει για χάρη τεσσάρων διαφορετικών χωρών, κυρίως τη δεκαετία του 1920. Κανένα από τα 4 κράτη δεν είχε αντιληφθεί την πολλαπλή δράση του, για αυτό και αποτέλεσε την έμπνευση για τον πιο γνωστό κινηματογραφικό πράκτορα, τον 007.

10. Ο  Robert Hanssen πούλησε τους Αμερικανούς στους Ρώσους

Μια από τις πιο βαριές προδοσίες διέπραξε ο Robert Hanssen πρώην πράκτορας του FBI, που για περισσότερο από 22 χρόνια, πουλούσε τα μυστικά της Αμερικάνικης κυβέρνησης στους Ρώσους, με αμοιβή 1.4 εκατομμύρια δολάρια. Το 2001 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης.

news247, Viralnova

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.