Έστησαν ατύχημα πριν τον συλλάβουν – Όλη η συνέντευξη για την σύλληψη

ΚΙΚΙΛΙΑΣ -ΤΣΑΚΝΑΚΗΣΜέσω της σκηνοθεσίας ενός τροχαίου ατυχήματος μπόρεσαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να διασφαλίσουν την σύλληψη του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού χθες το μεσημέρι στην Ανάβυσσο.

Την ώρα που επέστρεφε με την ίδια αμφίεση και επιβιβασμένος σε ένα ποδήλατο ένας αστυνομικός που οδηγούσε μια μηχανή έπεσε και ο Ξηρός κατέβηκε και τον πλησίασε για να τον βοηθήσει.

Εκείνη την ώρα ήρθαν και άλλοι συνάδελφοί του και ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη, βάζοντάς του χειροπέδες. “Ναι τελείωσε, εγώ είμαι, ο Χριστόδουλος Ξηρός”, τους είπε.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε το Μέγκα, βρέθηκαν 7 Καλάσνικοφ, τμήμα αντιαρματικού RPG, ένα βαρέλι με εκρηκτικά, πυροκροτητές και τσουβάλια με άμμο στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο. Τα όπλα θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί η πιθανότητα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.

ΞΗΡΟΣ 2

 

Έτσι, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι είχε μαζί του βαρύ οπλισμό και πιθανότατα να ετοίμαζε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο αντιαρματικό είχε χτυπήσει τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ και όπως κάνουν συνήθως όλοι οι τρομοκράτες, ο Ξηρός δεν θέλησε να αποκαλύψει τους πιθανούς συνεργούς του, ούτε το πότε νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο.Αρκέστηκε σε μια σύντομη συνάντησή του με έναν αστυνομικό να τονίσει πως ο,τι έκανε το έκανε για πολιτικούς λόγους.

“Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους για πολιτικούς λόγους”, του απάντησε ο αστυνομικός με τον Ξηρό να ανταπαντά πως “τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα”. “Τότε θα έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και να μην έχετε πάρει τα όπλα”, του απάντησε ο αστυνομικός.

Διεξάγονται πάντως έρευνες σε Λουτράκι και βόρεια Ελλάδα, με τους αστυνομικούς να θέλουν να ανακαλύψουν όλη την διαδρομή του από την διαφυγή του και εντεύθεν. Ο πατέρας του είπε σε δηλώσεις του ότι είναι καλύτερα που συνελήφθη έτσι και όχι όπως στο περιστατικό της σύλληψης του Ν. Μαζιώτη.

Δείτε όλη την συνέντευξη:

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.