ΜΠΥΡΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΜε το εντυπωσιακό σύστημα υγείας τους, οι Γερμανοί δεν χρειάζονται πραγματικά μεθόδους αυτοθεραπείας. Ωστόσο στην περίπτωση που όντως αρπάξουν κρύωμα, έχουν ορισμένα αλάνθαστα «γιατροσόφια».

Βραστή Μπίρα
Σύμφωνα με τους Γερμανούς, μπορεί να καταπολεμήσει το κρύωμα, αν και οι επιστήμονες διατηρούν τις αμφιβολίες τους.

Κομπρέσες στα πόδια
Καθώς οι γάμπες καλύπτουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια από το κούτελο, οι δροσερές κομπρέσες εκεί, ρίχνουν ταχύτερα τον πυρετό.

Κασκόλ
Τυλίγουν σφιχτά μάλλινα κασκόλ γύρω από το λαιμό τους, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν το βήχα που προκαλεί το κρυολόγημα.

Σκεπάζουν το σβέρκο
Παρά τις διαφωνίες των επιστημόνων, οι Γερμανοί έχουν την εντύπωση ότι ακόμη και το παραμικρό ρεύμα αέρα που θα τους χτυπήσει στο σβέρκο μπορεί να προκαλέσει κρυολόγημα.

Πρέτσελ και Κόλα
Τα πρέτσελ έχουν την τιμητική τους μετά από εμετούς ή διάρροια, αφού οι Γερμανοί θεωρούν ότι τους ηρεμούν το στομάχι. Μαζί με αυτά πίνουν και πολύ κόλα, όμως αυτό είναι λάθος, αφού το συγκεκριμένο αναψυκτικό έχει διουρητικές ιδιότητες.

Χαμομήλι
Οι χημικές αποστάγματα από το λουλούδι έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή, αναστέλλοντας τα COX-2 ένζυμα, όπως ακριβώς κάνουν και τα στεροειδή. Το ατμόλουτρο, επίσης, ανακουφίζει από το βήχα και τη συμφόρηση αρκεί να μην ξεπερνάει σε διάρκεια τα 20 λεπτά.

Σάουνα
Οταν ο οργανισμός δεν πολεμά άμεσα το κρύωμα, οι Γερμανοί επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψεύτικο πυρετό» προκειμένου να αφυπνίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μέλι και Γάλα
Για τον ξηρό, επώδυνο βήχα, οι Γερμανοί προτείνουν ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα με μέλι. Αμερικανικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το μέλι καταπραΰνει αυτά τα συμπτώματα.

Κρεμμύδι
Οι αβάσιμες ότι το ωμό κρεμμύδι σας προστατεύει από τους αερομεταφερόμενους ιούς, έχουν επίσης επικρατήσει στη Γερμανία. Εδώ, το κρεμμυδόζουμο, αποτελεί δημοφιλής, αν και αμφιλεγόμενη, πρακτική για τη θεραπεία του κρυολογήματος. Ωστόσο, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει ναυτία.

Φύλο και ασθένεια
Κάθε Γερμανίδα θα σας πει ότι όταν οι άνδρες αρρωσταίνουν γίνονται κλαψιάρηδες και ανυπόφοροι. Αυτό έρχεται να ανατρέψει μια μελέτη του Στάνφορντ που απέδειξε ότι οι γυναίκες βιώνουν τον πόνο πιο έντονα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.