ploio 7Στους 236 ανέρχονται οι διασωθέντες Έλληνες του Norman Atlantic, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των Αρχών.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής,

άλλοι 35 Έλληνες σε σύνολο περίπου 200 επιβατών περισυλλέγησαν από το μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» και βρίσκονται στο πλοίο San Giorgio, το οποίο φτάνει το βράδυ της Τρίτης στο Μπρίντιζι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σύνολο των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο, ανέρχεται σε 475 άτομα, εκ των οποίων 268 ήταν Έλληνες. Δύο από τους Έλληνες έχουν ταυτοποιηθεί ως νεκροί και συνεχίζεται η αναζήτηση εντοπισμού άλλων 30.

Το σύνολο των διασωθέντων από το πλοίο «Norman Atlantic», (επιβάτες και πλήρωμα) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ανέρχεται σε 432 άτομα.

Πηγές από το λιμενικό σώμα ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σε δύο πολεμικά πλοία του Ιταλικού ναυτικού αλλά και στο San Giorgio.

Σύγχυση με τους αριθμούς

Η διασταύρωση στοιχείων των επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» συνεχίζεται από τις ιταλικές, αλλά και από τις ελληνικές αρχές με τα νούμερα να μην συμφωνούν.

Υπό αυτό το κλίμα, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τίθενται υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πρώτο Έλληνα που εντοπίστηκε νεκρός. Ως επιχείρημα αναφέρεται το γεγονός ότι ο γιος του θύματος δεν αναγνώρισε τη σορό που του έδειξαν οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ιταλών, η νεκροί ανέρχονται σε 13 -μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για την τραγωδία, προειδοποίησε νωρίτερα ότι μέσα στο πλοίο είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν και άλλοι σοροί.

Όπως είπε, είναι δεδομένο ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και παράνομοι μετανάστες και τρεις από αυτούς έχουν ήδη αναγνωριστεί: πρόκειται για δύο Αφγανούς και έναν Σύρο ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αναμφίβολα υπήρχαν και άλλοι παράνομοι μετανάστες, κρυμμένοι στις νταλίκες που μετέφερε το Norman Atlantic. Η τύχη τους είναι αβέβαιη, αφού η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ όπου βρίσκονταν τα μεγάλα φορτηγά.

Στην αβεβαιότητα αυτή προστίθενται και τα ερωτηματικά για τους τυχόν αγνοούμενους αφού εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για τον ακριβή αριθμό των επιβατών του πλοίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν σωθεί 427 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 56 ήταν μέλη του πληρώματος.

Ένα ακόμα βίντεο

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο με την επιχείρηση στο «Norman Atlantic», έδωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής:


Δείτε εικόνες (Κάντε κλικ για μεγέθυνση):
ploio 11

ploio 10

ploio 9

ploio 8

ploio 7

ploio 6

ploio 5

ploio 4

ploio 3

ploio 2

ploio

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.