Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πληθαίνουν τα μηνύματα κατά διάσπασης προς Γ. Παπανδρέου

30 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΈκκληση προς τον Γιώργο Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην ίδρυση του δικού του κόμματος και να μην διασπάσει την παράταξη κάνουν βουλευτές, υπουργοί και ιστορικά στελέχη του Κινήματος, κίνηση που φαίνεται να έχει προβληματίσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Πρέδρου που άνοιξε τον δρόμο για πρόωρες εκλογές, έξι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Δριβελέγκας πήγαν στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή και του ζήτησαν να μην προχωρήσει στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

“Μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά, δεν μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι” φέρεται να είπε η Φώφη Γεννηματά στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός του επισήμανε πως “ενας Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι εκτός ΠΑΣΟΚ”.

Οι κ.κ. Γεννηματά, Λοβέρδος, Μανιάτης και Δριβελέγκας είπαν στον πρώην πρωθυπουργό πως κανείς δεν του ζητάει να υποχωρήσει από τις απόψεις του, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ τις συμμερίζονται. Του τόνισαν, όμως, ότι οι απόψεις του αυτές πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε ένα ανοιχτό συνέδριο μετά τις εκλογές.

“Ας μην γίνουμε δυο μίζερες ΚΟ του 3-4% αντί μίας που θα μπορεί να είναι ρυθμιστής” είπαν τα στελέχη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τους άκουσε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει. “Θα σκεφτώ όσα μου είπατε” τους είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν τελικά θα κάνει το δικό του κόμμα.

Με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επικοινώνησε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος τονίζει ότι “κάθε επιλογή και κάθε απόφαση που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός ‘εμφύλιος’ και μύρια, μοιραία λάθη”.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έστειλε προσωπική επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία τονίζει ότι ως ηγέτης πρέπει να υπηρετήσει την παράταξη που τον ανέδειξε και προσθέτει: “Επειδή τα έσχατα τιμούν τα πρώτα δεν πρέπει να σε τυφλώσει καμία σκοπιμότητα της στιγμής. Δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της”.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου είχε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος -από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας Παπανδρέου- μιλώντας στα “Παραπολιτικά” τόνισε πως ο κ. Παπανδρέου δεν διασπά την παράταξη γιατί το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 5%.

megatv

This entry was posted on Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014 at 13:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply