Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ενημέρωση των πολιτών για την ψηφιακή εκπομπή της Digea στο Δήμο Γρεβενών»

30 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

DIGEAΑπό το Δήμο Γρεβενών και σε σχέση με την ψηφιακή εκπομπή των κρατικών, ιδιωτικών εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ανακοινώνονται τα εξής:

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του παραχώρησε στην εταιρεία Digea τις εγκαταστάσεις του στο κέντρο εκπομπής «Υδατόπυργος Καλαμιτσίου», για την εκπομπή ψηφιακού σήματος με «όρους και προϋποθέσεις».
2) Η τηλεοπτική κάλυψη της πόλεως των Γρεβενών και όλων των κοινοτήτων είναι ευθύνη της Digea και μόνο, με πληθυσμιακό ποσοστό μάλιστα καλύψεως 95% – βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
3) Η Digea εκπέμπει ήδη το ψηφιακό της σήμα για την κάλυψη των Γρεβενών από τα κέντρα εκπομπής: Μεταξά Κοζάνης, Τσοτυλίου, Υδατόπυργου Γρεβενών και Βουνάσας από τις ίδιες συχνότητες. Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ένα πρόβλημα συντονισμού συχνοτήτων του κέντρου εκπομπής «Βουνάσα» με τα υπόλοιπα τρία αναφερόμενα.
4) Η Digea μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί κι αυτό το τεχνικό ζήτημα που είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα.
5) Ο Δήμος Γρεβενών ήδη έχει χαρτογραφήσει την περιοχή του Δήμου και γνωρίζει τις κοινότητες που καλύπτονται σήμερα τηλεοπτικά και τις περιοχές που επιβάλλεται να εγκατασταθούν νέοι αναμεταδότες.
6) Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Γρεβενών θα μεριμνήσει ώστε μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής εκπομπής και από την «Βουνάσα», να προχωρήσει στην τηλεοπτική κάλυψη των « λευκών περιοχών».
7) Η αναλογική εκπομπή θα συνεχίσει να λειτουργεί για το έτος 2015 στις « λευκές περιοχές» του Δήμου Γρεβενών μετά την ψήφιση και της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου.
8) Είναι γνωστό το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου Γρεβενών. Έτσι δεν καλύπτονται σήμερα από το ψηφιακό σήμα της Digea 27 κοινότητες ενώ άλλες 25 καλύπτονται κατά το ήμισυ.
9) Ο Δήμος Γρεβενών ( όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας) , δεν έχει καμιά αρμοδιότητα επί της ψηφιακής εκπομπής και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως μοναδικό στόχο να καλύψουν τηλεοπτικά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εξυπηρετώντας έτσι τους δημότες του.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

This entry was posted on Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014 at 14:38 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply